Naslovnica Auti Automobili

Sud u Stuttgartu zabranio prometovanje vozilima s dizelskim motorima

Sud je ustvrdio da je zabrana jedino moguće učinkovito rješenje za problem povećane koncentracije dušikovih oksida koje su već godinama prisutne u Stuttgartu.
28. srpnja 2017. u 12:30 30 komentara 23127 prikaza
'auspuh_nnn_zad_81111'
Foto: 'Stefan Redel, sredel@sredel.de'

Upravni sud u Stuttgartu odlučio je danas da od prvog siječnja sljedeće godine vozila s dizelskim motorima više ne smiju prometovati u tom gradu, piše DW

Porsche Cayenne ILEGALNI SOFTVERI Porsche varao na testu ispušnih plinova: Povlači se 22 tisuće Cayennea

Sud je ustvrdio da je zabrana jedino moguće učinkovito rješenje za problem povećane koncentracije dušikovih oksida koje su već godinama prisutne u Stuttgartu.

Suci su se u svojoj presudi pozvali na zaštitu života i zdravlje građana koje ima prednost pred zaštitom prava na vlasništvo i opće slobode građana na postupanje svojim vozilima na dizelski pogon.

DUH je još 2015. podnio tužbu protiv savezne pokrajine Baden-Württemberg zbog toga što su godinama na svim stanicama za mjerenje štetnih plinova u Stuttgartu mjerene količine dušikovog oksida koje su stotinu puta više od dozvoljenih. Motori na dizel se smatraju glavnim uzročnicima za ovaj štetni plin.

Do 20. svibnja 2018. Ovjera tehničke ispravnosti vozila i uz manje nedostatke burza Oslabile dionice Dionice BMW-a, VW-a i Daimlera pod pritiskom zbog moguće kazne za kartelsko udruživanje Apsurdna situacija Policija vratila aute leasing kući pa ih unajmila za 1,5 milijuna kuna mjesečno
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar alien79
  alien79:

  Ovi zeleni fašisti nisu normalni

 • mycropht:

  Iz ove priče je daleko više izostavljeno nego napisano. A nije baš priča ni gotova. Ako nekog zanima tema, neka na internetu potraži suvisliji tekst od ovog u Večernjem.

 • schwertransport:

  Zato si mogao kupit golfa 7 za 146 000kn za kes jer je unutra euro5 motor prevara prevara