Naslovnica Auti Automobili

Pogledajte električni super sportski automobil Rimca i Pininfarine

– Ovo partnerstvo velika je prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila – rekao je Mate Rimac
08. kolovoza 2019. u 10:00 7 komentara 1472 prikaza
Pininfarina
Foto: Pininfarina

Mate Rimac na svojoj Facebook stranici objavio je fotografije automobila na kojem radi tvrtka Pininfarina i Rimac. Podsjetimo, o suradnji Rimca i Pininfarina koji rade na novom automobilu pisalo se još u rujnu 2018.

skladan par Ne viđamo je često! Mate Rimac sa samozatajnom djevojkom snimljen na ljetovanju

Rimac je tako osigurao elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti od 600 milijuna kuna, odnosno 80 milijuna eura, za Automobili Pininfarina i razvoj njihova prvog električnog automobila visokih performansi – PF0.

– Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobila Pininfarina – čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil – PF0. Ovo partnerstvo velika je prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila – rekao je tada za Večernji Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor.

Talijanska Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • antones:

    zašto njegov otac nije iza rešetaka ????

  • marcellus:

    zapravo, ono što ne piše, je da je cijeli auto proizveden kod rimca, a pininfarina jedino potpisuje dizajn karoserije i unutrašnjosti i brandira auto, odnosno marketing je njihov. Inače je tehnički, uključujući ovjes i šasiju, auto posve identičan Rimcu

  • Zekonja:

    Gdje su oni njegovi "automobili" koje je on kao prodao? Kad ce biti sluzbeno testiranje barem jednog njegovog maketa automobila ?