Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne gazite papučicu

Oprez, policija brze vozače vreba na čak 200 lokacija

Nadzor policije
Foto: Željko Hladika/Pixsell
15.04.2015.
u 10:00

Pojačan nadzor brzine počet će u četvrtak u 6 sati i potrajat će 24 sata. Cilj je podići razinu sigurnosti na cestama

Ako u četvrtak previše nagazite papučicu gasa, lako bi se moglo dogoditi da vas iza ugla čeka policajac koji će vas kazniti zbog prevelike brzine.

Naime, u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području PU zagrebačke u četvrtak u 6 sati počinje 24-satni pojačan nadzor brzine kretanja vozila. Na više od 200 lokacija u naseljima i izvan naselja patrolirat će prometni policajci koji provode akciju, najavila je zagrebačka policija.

– Akcija je usklađena s akcijama koje se provode na području država članica Europske unije – objašnjavaju u policiji.

Protiv “divljanja” na cesti

Pojačan nadzor prometa već je počeo i potrajat će do kraja tjedna, ali vrhunac akcije upravo su ta 24 sata od četvrtka do petka.

Tako se i Zagreb pridružio europskim gradovima koji tu akciju provode u suradnji s Europskom mrežom prometne policije (TISPOL) radi podizanja razine sigurnost cestovnog prometa. Želi se apelirati na vozače da svoju brzinu prilagode uvjetima na cesti i ne “divljaju” vozeći svoje limene ljubimce, osobito ne u naseljenim mjestima.

Uz alkohol, brzina je i dalje jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća. Na hrvatskim cestama lani je zbog nepropisne i brzine neprilagođene uvjetima na cesti život izgubila 141 osoba, a od toga 21 osoba na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Zabilježeno je 61.945 prekršaja, zbog kojih su vozači morali platiti kazne. Policija apelira na vozače da se drže prometnih pravila i propisane brzine te upozorava da će svaki prekršaj vezan uz brzinu strogo kažnjavati.

“Alkohol, droge i brzina”

Osim ove akcije, zagrebačka policija prošloga je vikenda provela i akciju “Alkohol, droge i brzina” u kojoj je, osim brzine, kontrolirala i alkoholiziranost vozača i konzumaciju droga.

Bez vozačkih dozvola ostalo je 158 osoba, a njih 179 isključeno je iz prometa. Zabilježena su 1322 prekršaja, a 28 osoba tijekom vikenda završilo je na trežnjenju u policiji. Rekorder akcije sa 2,74 promila alkohola u krvi jest vozač (37) kojeg je policija zaustavila u noći na nedjelju na raskrižju Ninske i Karlovačke ulice u Sesvetama.

Najalkoholiziranija vozačica bila je 38-godišnjakinja koja je uspjela napuhati 1,39 promila. Policija je šest osoba testirala i na droge, ali u svim slučajevima testovi su bili negativni.

Komentara 2

RM
rmd3
13:46 15.04.2015.

kriminalci politicari nas pokradu pa sad meso stavili vani da sirotinji naplaćaivaju kazne i krpaju opljačkani proračun 25g.Bješte ljudi van iz ove žabokrečine.

DU
Deleted user
13:01 15.04.2015.

Ajde budite pošteni i recite da je potrebno podignuti razinu novaca u proračunu. Nema to veze sa sigurnošću jer da ima onda bi bili pokraj škola i u naseljima. To što oni hvataju ekipu koja se autocestom ili magistralom malo propelja da ispuše auto je idiotarija koja nema veze sa sigurnošću prometa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije