Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obara rekorde

Nevjerojatan pothvat: Prešao Grand Canyon hodajući po žici!

Blake Griffin
Foto: AFP
1/2
24.06.2013.
u 11:32

Akrobat Nik Wallenda u nedjelju je, polako i uravnoteženo hodao po žici iznad jednog od najpoznatijih svjetskih klanaca

Akrobat Nik Wallenda u napetih 22 minute prešao je Grand Canyon u SAD-u hodajući na žici. Sve se odvilo u nedjelju i uživo se prenosilo na Discovery Chanellu. Veliki pothvat bio je dug 400 metara, sa žicom promjera pet centimetara i na visini od 400 metara, iznad rijeke na Navajo Nation u blizini Grand Canyona, prenosi FOX News.

– Hvala ti, Gospodine. Hvala ti što si smirio ovaj kabel – rekao je Wallenda oko 13. minute svoje šetnje.

Wallenda je polako i ravnomjerno hodao gotovo čitavom duljinom, mrmljajući molitve Isusu gotovo cijelim putem. Tek je posljednjih nekoliko koraka potrčao i poskočio. Očekivalo se da će vjetrovi koji pušu klancem imati brzinu i do 50 km/h, a Wallenda je nakon šetnje rekao kako su bili potpuno nepredvidivi.

Tridesetšestogodišnjak je sedma generacija akrobata na žici i dio je poznatog "Letećeg cirkusa" obitelji Wallenda – klana kojem nije strana smrt u pothvatima na žici. Njegov pradjed Karl Wallenda pao je tijekom nastupa u Puerto Ricu, a umro je u 73. godini. Nekoliko drugih članova obitelji, uključujući bratića i ujaka, poginuli su hodajući na žici.

Nik Wallenda odrastao je nastupajući sa svojom obitelji te je o prelasku Grand Canyona sanjao dok je bio tinejdžer. Nedjeljna točka dolazi godinu dana nakon što je prešao Niagarine slapove i upisao svoj sedmi Guinnessov svjetski rekord.

Wallenda je nosio mikrofon i dvije kamere, jednu koja je gledala u provaliju, dok je druga snimala ono što je ispred. Oko 600 ljudi gledalo ga je na velikom videozaslonu na licu mjesta te su mu navijajući pružali podršku.

Wallenda je novinarima nakon šetnje rekao da se nada kako će njegova sljedeća točka biti prelazak po žici između Empire State Buildinda i Chryslerove zgrade u New Yorku. No, dodao je da će odustati od hodanja po žici ako ga ikada to budu tražili njegova supruga i djeca. Prije njegova nastupa skupina Navajosa i drugih Indijanaca stajala je uz obližnju autocestu prosvjedujući zbog ovog događaja.

>>Nik Wallenda prešao Niagarine slapove hodajući po užetu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije