Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudske priče

„Živa knjižnica“ u Centru za kulturu Trešnjevka

„Živa knjižnica“ u Centru za kulturu Trešnjevka
Foto: Promo
1/2
13.06.2018.
u 14:44

Udruga Nova stranica Zagreb pomiče granice

U Centru za kulturu Trešnjevka jučer se u organizaciji Udruge Nova stranica Zagreb i Romine Bengez održala atipična književna večer.

Sama ideja „Žive knjižnice“ je upoznavanje ljudi s neobičnim životnim pričama te rušenja predrasuda, širenja tolerancije i tendecije za humanijim i kvalitetnijim društvom. Ono što možemo je krenuti od sebe.

Vlatka Planina nam je opisala život s autističnom djetetom, zdravstveni sustav u Hrvatskoj i van nje,terapije i ono najosnovnije ljubav, trud i strpljenje.

Bruno Klabučar nam je pojasnio razlike između kaznionica, zatvora različitih tipova, koje su disciplinske mjere koje svaki zatvorenik želi izbjeći, uvjete „života“ u zatvoru te kako u tim skromnim uvjetima izraditi kuhalo i tuš i tako si ostvariti „normalne „ uvjete svakodnevnice.

Andreja Lopac danas uspješna žena,majka svoj život je započela kao ostavljeno dijete u rodilištu.

Zašto smatra da je ljubav u doba odrastanja i sazrijevanja najbitnija pa makar i ne dolazi od bioloških roditelja. Kao UNICEFOV-a aktivistica potiče na usvajanje domske djece te volontiranje u domovima koje uključuje razgovor, šetnju , pozornost,ljubav.Vedriju budućnost vidi i u osnivanju SOS sela s SOS roditeljima duž cijele Hrvatske.

Te životopisne, emotivne ljudske priče uljepšale su glazbene izvedbe Frana Šole i Mihaele Margaretić.

Projekt je organiziran pod potporom grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije