Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak čuju

ZET vratio kombije za prijevoz djece invalida

ZET
Foto: PIXSELL
1/6
15.03.2011.
u 08:45

Kombiji ipak voze djecu na rehabilitaciju, a Grad je dao 300.000 kuna za popravak trošne škole Jordanovac

Počela je obnova zgrade Osnovne škole Jordanovac, o kojoj je pisao Večernji list, jer je krov prokišnjavao i otpadala žbuka sa zidova. Gradski ured za obrazovanje školi je dao 300.000 kuna. Osim toga, nakon naših napisa o ukidanju linija za prijevoz djece s posebnim potrebama ZET je, tek koji dan poslije, ipak "promijenio politiku".

I nova računalna učionica

– Napokon smo naišli na razumijevanje gradskih vlasti, koje su, s obzirom na današnju situaciju, reagirale i odlučile pomoći. Zamijenit će se pokrov od salonita, koji je prokišnjavao, i sanirati oborinska konstrukcija. Obećano nam je da ćemo dobiti i novu računalnu učionicu u prostorima sadašnje garderobe, koja će odgovarati našim potrebama – objasnio je ravnatelj OŠ Jordanovac Davor Krnjeta.

Škola će o svojem trošku pak obnoviti i fasadu, s koje otpada žbuka, na dvorišnoj strani.

– Obnova je fasade pri kraju. Obnovit će se tuševi u sportskoj dvorani i kompletna svlačionica – dodao je ravnatelj Krnjeta.

Zadovoljni su i roditelji djece s posebnim potrebama smještene u Centar za rehabilitaciju Mali dom, koja su nedavno ostala bez prijevoza ZET-a. Naime, kako nam je prije tjedan dana rekao Mladen Dražić, potpredsjednik udruge Oko, koja okuplja roditelje djece s višestrukim smetnjama u razvoju, autobusne su linije, zbog neplaćanja leasinga, ukinute za dvadesetak štićenika doma. Pojedinima je ostala tek vožnja u jednom smjeru. Tako neka djeca nisu mogla na rehabilitaciju.

Novac ipak "pronađen"

Četiri nova kombija koja su bila namijenjena prijevozu djece zamijenila su, dodao je Dražić, dotrajale i neispravne, koji čak nisu ni registrirani. No, novac za kombije ipak je "pronađen" te su vraćeni u rad pa se djeca ponovno redovito njima prevoze u Mali dom.

- Presretni smo i zahvalni, a i naša djeca - radostan je bio Mladen Dražić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije