Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A STIGAO I SNIJEG

Zaobilazne će ceste, kažu, biti spremne, na Kajzerici zbog zatvaranja rotora očajni

15.12.2018.
u 08:15

Promet na najvećem čvorištu u gradu prekinut će se, prema najavama, sutra u 9 sati, no mogao bi stati i nešto ranije, a alternativni pravci jučer su se ubrzano dovršavali

Ubrzano se iscrtavala horizontalna signalizacija, glancao asfalt, postavljali semafori i ostali vertikalni prometni znakovi. Snijeg koji je jučer padao u Zagrebu nije baš išao na ruku radnicima koji su dovršavali nove zaobilazne ceste na koje će se prebaciti promet s remetinečkoga rotora, kojim dnevno prođe 100.000 vozila.

Njegovo je zatvaranje najavljeno za sutra u devet sati, iako nam je voditelj projekta rekonstrukcije rotora Goran Radić rekao da bi se to moglo dogoditi i ranije, odnosno već od sedam. S obzirom na stanje zaobilaznih prometnica, a i vrijeme, mnogi su sumnjali da će biti gotove do tog roka. No, kazao je Radić, sve ide po planu.

1/39

Bez kamiona i autobusa

– Nove su ceste gotove, obavljaju se još “kozmetički” radovi. Žurimo se s posljednjim pripremama, do nedjelje sve mora biti sređeno. I mi smo spremni – rekao je Radić.

A za prometni kaos već se pripremaju i oni koji od sutra pa sve do siječnja 2020. namjeravaju cirkulirati novim zaobilaznicama i proširenom Riječkom ulicom. Njima će se koristiti automobili, kombiji te vozila ZET-a i Čistoće, dok će zbog ograničenja od pet tona kamioni i autobusi koji inače s autoceste dolaze na Jadransku aveniju morati na čvorove Jankomir, Buzin ili Kosnica.

Iako bi pristupne ceste koje će spajati Jadransku aveniju s mostom i Avenijom Dubrovnik trebale funkcionirati više-manje protočno jer će imati po dva traka sa zapada na istok i obrnuto, zatvaranjem rotora putovanje će se produljiti i autima i autobusima na 19 ZET-ovih linija, a s obzirom na to da će se dio vozila preusmjeravati na ostale prometnice, očekuju se gužve u cijelom gradu.

Stanovnici okolnih kvartova, Savskog gaja, Trnskog, Trokuta i Kajzerice, pak, već se žale da su u cijeloj priči izvukli najdeblji kraj. U Trnsko se više neće moći preko Nehruova trga, baš kao što se s njega neće iz Trokuta moći na Aveniju Dubrovnik. Zatvara se i glavna prometnica u Savskom gaju, Prekratova, ali će se na Aveniju Dubrovnik moći preko Trokuta.

Kako? Samo nebo zna

A da su ostali potpuno odsječeni od svijeta, žale se stanovnici Kajzerice, kojima su još ljetos, kada su tek počeli radovi na rotoru, zatvoreni putevi prema Riječkoj ulici i Jadranskom mostu.

– I sada, dok je rotor još protočan za promet, gužve su strašne, kopaju sa svih strana kvarta, što je suludo – kazao je Ognjen Golubić, predsjednik inicijative “Zakaj? Za KAJzericu”.

Zatvorit će im sutra i Ulicu Mate Parlova pa će im ostati samo izlaz kod hipodroma i Velesajma. Tražili su od Grada, dodao je Golubić, gradnju privremenog malog rotora kod reciklažnog dvorišta u kvartu, no od toga, čini se, ništa, pa se nadaju da će ih što prije povezati na Riječku ulicu i Jadranski most. A kako će sve to funkcionirati od sutra, zaključio je Golubić, samo nebo zna.

VIDEO Završni radovi na obilaznicama oko remetinečkog rotora

Komentara 9

IB
iva.begovic
08:40 15.12.2018.

Joj, samo čitamo o gužvama i alternativnim pravcima. Dajte napišite i to koje tvrtke rade na rotoru,. Da se može odati priznanje vrijednim radnicima tih tvrtki, pronađite ih, napišite nešto o njima, to su oni koji rade na jednom odd najvećih projekata u gradu, rade po snijegu, a radit će i po suncu. Oči, srca i nada Zagrepčana da će rotor biti kvalitetno izveden i na vrijeme,, uz njih su. Neka im je sretan i uspješan posao.

MA
maxxxx
09:36 15.12.2018.

čemu drama, pa ova privremena regulacija će biti duplo protočnija od dosadašnjeg stanja gdje su se svi slijevali u jedan čvor. problem imaju samo ovi kvartovi koji su napola odsiječeni

HL
Hladan
09:34 15.12.2018.

Naivci radnici! Rade pod tako teskim uvjetima za kikiriki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije