Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

100.000 vozila mora tražiti nove pravce oko rotora koji se zatvara. Ovo su svi detalji nove regulacije

Osim autobusa ZET-a, vozilima višim od 3,50 m i ukupne mase veće od 5 t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora
10. prosinca 2018. u 20:29 37 komentara 27353 prikaza
rotor
Foto: Grad Zagreb
Pogledajte galeriju 1/9

Remetinečki se rotor u potpunosti zatvara u nedjelju u 9 sati, a promet se prebacuje uglavnom na novoizgrađene zaobilazne ceste te proširenu Riječku ulicu.

Zagreb: Radovi na rekonstrukciji remetinečkog rotora Gradnja uvelike kasni Ni jedna pomoćna cesta oko rotora još nije završena!

Do siječnja 2020. vozači koji dolaze iz smjera Lučkog moći će, koristeći tu prometnicu, spojiti se na privremenu cestu do Jadranskog mosta i odande nastaviti ili lijevo prema križanju sa Selskom ili ravno prema Aveniji Dubrovnik. Pristižu li iz smjera Remetinca, nudi im se Ulica Vice Vukova, otkuda mogu nastaviti donjom razinom raskrižja s Jadranskom avenijom i zatim se spojiti na Riječku. Oni koji voze iz Savske prema Novom Zagrebu moći će pak preko prilazne ceste ući na Aveniju Dubrovnik i nastaviti prema Cimermanovoj, a za Lučko nastaviti ka križanju Jadranske i Vice Vukova.

Vozila iz pravca Novog Zagreba poslije raskrižja s Cimermanovom prebacivat će se na privremenu prometnicu do Jadranskog mosta. Žele li pak u pravcu zapada, nastavit će ravno ispod mosta do raskrižja Jadranske i Vice Vukova.

Trase će djelomično mijenjati i autobusi koji voze rotorom. Tramvaji 7 i 14, podsjetimo, već voze samo do Sopota, odnosno Savskog mosta, a između prometuje bus 607.      

"S obzirom na to da radovi na rekonstrukciji raskrižja Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Remetinečka cesta (Rotor) zahtijevaju potpunu obustavu prometa, izvode se privremene prometnice na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu kako bi se ta velika količina prometa (dnevno oko 100.000 vozila) propustila na siguran i održiv način", navode iz Grada.

rotor
1 / 23
Napokon su nastavljeni radovi na Remetinečkom rotoru. Tema koja je u Zagrebu polarizirala građane napokon se pomaknula s mrtve točke. 

Iz Grada su objavili kako će prometna policija Ministarstva unutarnjih poslova i prometno redarstvo Grada Zagreba vršiti stalni obilazak zone radova u svrhu nadzora stanja privremene prometne signalizacije i regulacije prometa na prilaznim pravcima zoni izvođenja radova, kao i povremeno / stalno tjelesno upravljanje prometom na Jadranskom mostu, raskrižju Selska-Jadranski most, Avenija Dubrovnik-Cimermanova, Jadranska avenija-Jaruščica i na drugim lokacijama gdje se ukaže potreba.

Rotor Zagreb Radnici okupirali remetinečki rotor. Pogledajte kako sada izgleda golemo gradilište

Nova regulacija

Vozila koja dolaze iz pravca čvora Lučko će se postepeno svoditi iz tri traka u jedan prometni trak, prevesti na sjeverni kolnik i po Riječkoj ulici voditi do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta:

- prema sjeveru će vozila skrenuti lijevo i preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom,

- prema istoku (u Novi Zagreb) nastavit će ravno i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana.

Vozila koja dolaze iz pravca istoka (Novog Zagreba) se poslije raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana prebacuju na privremenu prometnicu. Dolaskom do Jadranskog mosta, vozači se odlučuju:

- prema sjeveru se uključuju na Jadranski most i dalje prema raskrižju sa Selskom cestom,

- ako žele u pravcu zapada nastavljaju ravno po privremenoj prometnici ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Dolazak iz sjevera – Selske i Savske ceste | Autor : Grad Zagreb Foto: Grad Zagreb

Iz pravca sjevera (iz Savske ili Selske ceste) vozila će imati dva izbora:

- prema istoku (Novom Zagrebu) preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana,

- prema zapadu (čvoru Lučko) ili prema jugu nastavit će ravno, skrenuti desno i preko privremene prometnice doći do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

rotor zet promet | Autor : Grad Zagreb Foto: Grad Zagreb

Osim autobusa ZET-a, vozilima višim od 3,50 m i ukupne mase veće od 5 t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora. Tim kategorijama vozila će uputnim prometnim znakovima na Zagrebačkoj obilaznici biti prikazani preporučeni smjerovi vožnje.

Detaljnije o regulaciji možete saznati ovdje.

Video: Rekonstrukcija zagrebačkog rotora


 
BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar Alan Ford
  Alan Ford:

  2006. je rečeno da će Jarunski most biti gotov 2008. Gdje je, ne mogu ga naći na karti?

 • Biouskoli91:

  Umjesto 3 trake, jedna sa semaforima za skretanje. Ne... uopce nece biti kaos.

 • Deleted user:

  Da postoji Jarunski most sad ne bi bilo tolikih problema