Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ODSJEČENI SMO OD SVIJETA'

Svi se brinu zbog rotora, ali posve je zaboravljen ovaj zagrebački kvart!

Rotor
12.12.2018.
u 22:02

Tako će za nekoliko dana zapadni dio Novog Zagreba ući u novu kaotičnu fazu

Kad je usred ljeta obustavljen tramvajski promet preko najpoznatijeg zagrebačkog rotora, krenule su nevolje za stanovnike Novog Zagreba i sve putnike koji se kreću u tom smjeru. 

Prostor oko rotora u samo je nekoliko dana bio potpuno blokiran za prolaz biciklista i pješaka, a vozači tih dana nisu znali jesu li blokirane i prometnice. Vozači su tada ipak dobili produžetak koji je trebao potrajati do proljeća sljedeće godine... Trebao, ali građani su nedavno dobili još jednu promijenjenu obavijest. 

Rotor
1/23

Tako će za nekoliko dana zapadni dio Novog Zagreba ući će u novu kaotičnu fazu. U nedjelju u 9 sati ujutro promet će biti obustavljen i po prometnicama koje idu preko rotora. Kakve će gužve nastati i koji su alternativni pravci možete pročitati OVDJE.

No, dok građani koji gravitiraju pravcima kroz zapadni dio Novog Zagreba strahuju kako će se snalaziti i koliko će im dulje trebati za transport, jedan je kvart u međuvremenu posve zapostavljen. I pritom se ne radi o Laništu ili Savskom Gaju i Trokutu, nego o – Kajzerici

Taj kvart je i inače malo izoliran jer graniči sa Savom, a ljetos su zbog početka radova na rotoru zatvoreni zapadni ulazi i izlazi prema Riječkoj ulici i Jadranskom mostu. A sada će se u nedjelju zatvoriti i ulica Mate Parlova! Tako će građanima Kajzerice preostati samo "bijeg", odnosno izlaz kod Velesajma i Hipodroma pa nije ni čudno da se brinu zbog budućih gužvi:

"Za nekoliko dana zatvara se rotor, promet se potpuno preusmjerava na novoizgrađene zamjenske prometnice. Naš se kvart u isto vrijeme gotovo potpuno zatvara, što će prouzročiti mnoge probleme stanarima prilikom izlaska i ulaska u kvart, a velike gubitke trpjet će i kvartovski obrtnici i mali gospodarstvenici, posebno u Remetinečkoj i okolnim ulicama, koji su potpuno odsječeni od svijeta. Nadamo se da će "prometni stručnjaci" ubrzo shvatiti da su pogriješili te nas što prije povezati na Riječku ulicu i na Jadranski most te tako olakšati život stanarima Kajzerice, ali i dijelom rasteretiti novoizgrađene zamjenske prometnice", poručili su večeras administratori Facebook grupe "Zagrebački kvart Kajzerica".

VIDEO Pogledajte radove na rotoru

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
23:06 12.12.2018.

Facebook grupa Kajzerica, hahaha. Jebo vas Facebook. Sve polupismena pokondirena ljevicarska žgadija. Fuj

CA
Cafa
23:57 12.12.2018.

Možda je za rješavanje gužvi na rotoru i bilo dovoljno odsjeći Kajzericu

SJ
Sve je uzalud
04:20 13.12.2018.

......Hrvatska je od boga zaboravljena.....uspjeli su je uciniti zaboravljenom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije