Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zakon o neradu nedjeljom uništava male dućane

20.01.2009.
u 22:39

Konzum Ivice Todorića internetskom je prodavaonicom ismijao Zakon o zabrani rada nedjeljom, koji ničim ne brani dostavu niti internetsku kupnju, čime je na brzu reakciju natjerao i sve vlasnike malih kvartovskih dućana.

Narudžbe telefonom
– Pročitao sam članak u Večernjaku i pomislio, ako može Todorić, mogu i ja – rekao je Damir Grgić, vlasnik dućana Nikolea u Grobničkoj ulici. On je vrata svoje prodavaonice oblijepio natpisima - obavljamo dostavu na kućnu adresu nedjeljom.

Da ne bi imao posla s inspektorima doslovce je prekopirao “pravila” Konzumove borbe s neradnim zadnjim danom u tjednu. Narudžba se kod njega ne obavlja internetom, već je dovoljno da kupac do 12 sati u nedjelju nazove na broj telefona ili da svrati u prodavaonicu i zabilježi svoju narudžbu u bilježnicu. Iako mu s vrata trgovine strši natpis da je minimalna narudžba 200 kuna, za našeg se posjeta predomislio i spustio minimalni iznos.

– Kupci mogu naručiti proizvoda do 200 kuna i tada se dostava plaća 20 kuna. Naruče li iznad 200 kuna dostava se neće naplaćivati – poručio je “domišljati” trgovac. Kaže, njegovi kupci, uglavnom stanari obljižnjih ulica, oduševljeni su idejom, ali zasad se nitko nije pribilježio u “narudžbenu” bilježnicu.

Obećao svježi kruh
– Trgovinu nedjeljom ne želim imati otvorenu jer kaznu ne želim platiti, a moram prehraniti obitelj i isplatiti plaću radnicima. Ne razumijem ovaj Zakon, mogli su inspektori dopustiti rad nedjeljom samo vlasnicima, a radnici neka se odmaraju. Bilo bi super kad bih imao deset dostava nedjeljom – kaže D. Grgić. Robu će dostavljati s bratom Tihomirom, vlastitim autom, pa je zato odlučio dostavu i naplatiti. Obećao je da će njegovi kupci nedjeljom dobiti svježi kruh koji će kupiti ili na kolodvoru ili u pekarnicama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije