Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opće nezadovoljstvo

Zagrebački HDZ traži prekid koalicije Možemo! i SDP-a

Zagreb: Mislav Herman o gradskoj političkoj situaciji
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
19.09.2022.
u 14:21

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, Herman je pozvao da, ako imaju imalo digniteta zaustave taj "cirkus" i prestanu na račun građana samo i isključivo čuvati svoje fotelje.

Zagrebački HDZ zatražio je u ponedjeljak prekid koalicije Možemo! i SDP-a čije su predstavnike prozvali da samo čuvaju svoje fotelje. "U zagrebačkom HDZ-u dosta nam je više nametnute ideologije, smeća, smrada, osoba koje menstruiraju, vukova i ovaca, nesposobnosti, laži i potpunoga amaterizma", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Mislav Herman.

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, Herman je pozvao da, ako imaju imalo digniteta zaustave taj "cirkus" i prestanu na račun građana samo i isključivo čuvati svoje fotelje. Čelnik zagrebačkog HDZ-a nazvao je zagrebačku koaliciju ideološkom sektom, ustvrdivši da je u ovom trenutku spašena intervencijom predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Za čelnika SDP-a rekao je da i dalje sanja nekakvu koaliciju na nacionalnoj razini "bez obzira na sve nečistoće koje posljednjih dana šokiraju javnost".

U zagrebačkom HDZ-u ističu da je iz zapisnika sjednice zagrebačkoga SDP-a vidljivo da je većina članova bila nezadovoljna suradnjom s Možemo! i da ih je čak 17 od 20 bilo za prekid te suradnje dok su za nastavak suradnje bili samo Branko Kolarić, Ivan Račan i Joško Klisović. Članovi su se žalili da menadžere u Zagrebačkom holdingu imenuje nacionalni SDP u suradnji s Tomaševićem, ali je na kraju iz SDP-a izbačen predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

Očito je da "čudnovata sekta Možemo! laže i manipulira, a na razna upozorenja koalicijskog partnera SDP-a šute i isključuju ih iz daljnjih odluka", rekao je Herman. HDZ tvrdi da su materijale za podizanje kredita Zagrebačkog holdinga dostavili tadašnjoj predsjednici skupštinskog Odbora za financije i svojoj koalicijskoj partnerici Dini Vasić noć prije, a zastupnicima devet minuta prije početka sjednice.

Također, nezakonito otpuštaju ljude u Zagrebačkom holdingu i time stvaraju enorman trošak koji će se dogoditi dobivanjem pravomoćnih presuda, dok istovremeno zapošljavaju svoje ljude, na preporuku Grbina, tvrdi zagrebački HDZ.

VIDEO: Produžen istražni zatvor Franciškoviću, njegovi sljedbenici prosvjedovali ispred suda

Komentara 4

Avatar Idler
Idler
15:54 19.09.2022.

Ponudite jasan i konretan program te iščite nove izbore. Tak bute dokazali dosljednost, a ne sam čuvali fotelje....aj baš budemo vidli !

DU
Deleted user
23:52 19.09.2022.

Bas se javio pravi. Koalicija B+KDZ bas je napravila jako puno dobroga u Zagrebu. Toliko unistavanja, pljacke..... Zagreb nije imao nikada u povijesti. Kaj ove zapravo smeta? Smeta ih ciscenje Zagreba. Smeta ih sredivanje financija, smeta ih uvodenje reda. Doo sada niste dali niti jedan dobar prijedlog - od vas se samo cuju provokacije. Bili ste podrska velikomb- gradani se s pravom pitaju -gdje su zg.novci.

IG
igorl
10:32 20.09.2022.

Ako sad jos HDZ direktno dobije Zagreb - prica je gotova. Imamo prakticki diktaturu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije