Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija pojačanog nadzora

Zagrebačka policija tijekom vikenda na triježnjenje poslala čak 16 vozača, rekorder napuhao 3,04 promila

Zagreb: Velika policijska akcija kontrole vozača i alkotestiranje
Filip Kos/PIXSELL
11.03.2024.
u 17:39

Od 54 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 14 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 promila, a evidentirano je 14 mladih vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa, ističu iz PU Zagrebačke

Tijekom proteklog vikenda, kako stoji u objavi na službenim stranicama Policijske uprave Zagrebačke, na području koje pokriva provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 458 prometnih prekršaja, od čega 106 prekršaja nepropisne brzine, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 54 prekršaja vozača s alkoholom, 18 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom, 14 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 199 ostalih prekršaja – kažu iz PU Zagrebačke. 

VEZANI ČLANCI: 

U objavi su izdvojili i nekoliko rekordera kada se radilo o vozačima s povećanom koncentracijom alkohola u krvi pa je tako jučer, oko pola sata iza ponoći, u mjestu Đurđekovec, nedaleko Sesveta, prometnu nesreću skrivio 40-godišnjak koji je imao 3,04 promila alkohola u krvi. Osumnjičeni se, naime, kretao Glavnom ulicom te dolaskom do kućnog broja 13, svoje vozilo nije držao na sredini obilježene kolničke trake zbog čega je desnim kotačima zahvatio meki teren te sletio s kolnika u odvodni kanal nakon čega se prevrnuo. Uhićen je te doveden na Prekršajni sud u Sesvetama gdje je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 13 dana. 

– Jučer oko sedam sati, 44-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu, 1,27 promila, a kretala se prometnom trakom za smjer lijevo spojnim kolnikom Ulice Gustava Krkleca i Zagrebačke avenije. Dolaskom do raskrižja, u namjeri da skrene u lijevo na kolnik Ulice Gustava Krkleca, nije prilagodila brzinu kretanja vozila, izgubila je nadzor te udarila u rubni kamen. Nastavila je kretanje te sletjela na meki teren i prometni znak. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozačica je uhićena i prepraćena na prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 890 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od dva mjeseca – ističu u objavi. 

VEZANI ČLANCI: 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, testirano je pak sedam osoba, sve su bile negativne, a dvije su osobe odbile testiranje. Od 54 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 14 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 promila, a evidentirano je 14 mladih vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Prilikom provođenja akcije, dodaju, 16 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola dok je 13 osoba uhićeno i privedeno na nadležni prekršajni sud.

VIDEO Umjesto kazni, policajci ženama dijelili ruže 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije