Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIKEND AKCIJA

Zagrebačka policija najavljuje akciju, evo što će se posebno kontrolirati

Ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
08.01.2022.
u 18:00

Policija stoga konstantno upozorava na četiri ubojice u prometu: alkohol, brzinu, mobitel i nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

Tijekom vikenda pojačano će se kontrolirati sudionici prometa na zagrebačkim cestama, najavljuju iz Policijske uprave Zagrebačke.

- Na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“. Akcije se provode s ciljem povećanja sigurnosti na cestama. - stoji u priopćenju.

U sklopu akcije alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Redovna je ovo akcija policije koja svakog vikenda samo u Zagrebu u prekršaju ulovi stotine vozača.

Tako je tijekom prošlog, novogodišnjeg vikenda utvrđeno ukupno 271 prometnih prekršaja, od čega 26 prekršaja vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola,  zatim 66 prekršaja nepropisne brzine, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 16 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 137 ostalih prekršaja.

Neslavnom rekorderu prošlog je vikenda izmjereno 1,95 promila alkohola u krvi.

Policija stoga konstantno upozorava na četiri ubojice u prometu: alkohol, brzinu, mobitel i nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

>> Pogledajte: Zbog prekršaja i kaznenih bodova, lani je poništeno čak 66 vozačkih dozvola u Dubrovniku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije