Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog

Zagreb dobiva ulice J. Bobetka i Z. Červenka

'19.09.2002.,Zagreb - Janko Bobetko, press Photo Patrik Macek/Vecernji list'
'Patrik Macek/Vecernji list'
12.12.2012.
u 10:00

– Oslobađajućom presudom Haaškog suda skinuta je ljaga s Domovinskog rata čime su se napokon stekli svi uvjeti da se Zagreb oduži generalima – kaže Pero Kovačević koji je uputio prijedlog

Imenima Janka Bobetka i Zvonimira Červenka, preminulih stožernih generala Hrvatske vojske, mogle bi uskoro biti nazvane dvije ulice u Zagrebu. Takav prijedlog uputio je u proceduru Gradske skupštine bivši zastupnik Pero Kovačević.

– Oslobađajućom presudom Haaškog suda skinuta je ljaga s Domovinskog rata čime su se napokon stekli svi uvjeti da se Zagreb oduži generalima, ratnim načelnicima Glavnog stožera HV-a – tvrdi Pero Kovačević. Njegovu inicijativu objeručke je prihvatio i ministar branitelja Predrag Fred Matić.

– Svakako sam za. Dapače, mislim da smo već trebali dvije ulice u glavnom gradu imenovati njihovim imenima. Generali Janko Bobetko i Zvonimir Červenko istinski su junaci Domovinskog rata, bili su ratni načelnici Glavnog stožera i dali veliki doprinos u stvaranju i obrani RH – rekao nam je ministar Matić.

Komentara 11

XN
xnet0822
13:14 12.12.2012.

12.12.2012. u 12:41h kajinx je napisao/la: Koliko drskosti da Kazališni trg još uvijek nosi ime zlikovca. --------------------- Ma nemoj ?! Zar te sram ocrnjivati našeg maršala, a trebao bi mu biti zahvalan što je bilo posla za sve i ljepšee smo živjeli nego danas ... Kad si ti uopće rođen, i tko ti je rekao ove laži da je Tito bio zločinac ?

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
10:27 12.12.2012.

Izgleda da moja babica nikad nebu dobila svoju ulicu u zg, a 55 godina je prodavala jajca na placu

NA
Nadalinaaa
11:40 12.12.2012.

Nemojte ljutiti Zorana Pusića. On je imao ideju da se ulica Gojka Šuška preimenuje u Aveniju izviđača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije