Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagreb Children FIS na Sljemenu okuplja skijaše iz cijelog svijeta

Danas i sutra na Crvenom spustu je međunarodno skijaško natjecanje za kadetkinje i kadete, sudjeluje 178 skijaša iz 25 zemalja
18. veljače 2014. u 16:49 1 komentara 1523 prikaza
Foto: Jakov Novak
Pogledajte galeriju 1/3

Ukupno 178 natjecateljica i natjecatelja iz čak 25 zemalja svijeta vozit će osam utrka u četiri kategorije u sklopu Zagreb Children FIS-a, odnosno, natjecanja u alpskom skijanju za kadetkinje i kadete koje se održava danas i sutra u 9 i 11.30 sati na Crvenom spustu na Sljemenu.

Natjecanje u dvije dobne kategorije (14-godišnjaci i 16-godišnjaci) organizira Zagrebački skijaški savez koji ove godine slavi 120. godišnjicu. Zbog natjecanja ovih dana, podsjećamo, nije moguće rekreativno skijanje za građane, koji će na snijegu moći ponovno uživati od četvrtka 20. veljače.

 - Ovo natjecanje izrazito je bitno za skijanje u Hrvatskoj. Naši kadeti natječu se na domaćem terenu protiv natjecatelja iz cijelog svijeta, te su puno sigurniji i rezultati su im bolji, što im daje poticaj za ostala međunarodna natjecanja, govori nam Darivoj Repač, predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza, ujedno i organizatora natjecanja. Kadeti se natječu u dvije kategorije, veleslalom koji se održao danas, te slalom koji će se voziti sutra, prva skupina kadeta u 9 sati, a druga u 11 i 30. Zagreb Children FIS jedno je od petnaest natjecanja diljem svijeta u navedenim kategorijama, od kojih su najpoznatija talijanski Troffeo Pinochio Sugli Sci, te Trofeo Topolino , svojevrsno svjetsko prvenstvo za kadete i jedino natjecanje veće od Sljemenskog. Tijekom natjecanja staze na Sljemenu biti će zatvorene za javnost, a rekreativni skijaši moći će se voziti već od četvrtka.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Avatar fijolica
    fijolica:

    Zagreb Children FIS??? Koji je službeni jezik u Hrvatskoj?