Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povoljnija ugradnja razdjelnika

Za pravednije račune do 2500 kn subvencija

Grijanje radijator
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
20.06.2014.
u 11:22

Grad natječaj raspisuje ubrzo, a prijavu s listom zainteresiranih stanara i ponudom izvođača predaje predstavnik ili upravitel

Zagrepčani koji se griju preko Toplane, a nemaju ugrađene zasebne mjerače potrošnje te račune dobivaju bez obzira na osobnu štedljivost ili rasipnost, imat će ih mogućnost ugraditi uz subvenciju Grada i do 50 posto.

Tako će po stanu moći dobiti do dvije i pol tisuće kuna i na taj način prepoloviti troškove zbog kojih se većina teško odlučuje na tu investiciju. Natječaj će biti raspisan uskoro, a prijavu u ime stanara može predati predstavnik ili tvrtka upravitelj. Od dokumentacije potrebno je dostaviti listu zainteresiranih suvlasnika i ponudu izvođača radova. Inače, prosječna je cijena ugradnje po radijatoru oko 500 kuna pa je i trošak ugradnje za dvosoban stan oko tri tisuće kuna.

Iz Grada su pojasnili da ovim žele građanima olakšali ispuniti zakonsku obvezu jer je rok za ugradnju razdjelnika u zgradama s više od 70 stanova 31.prosinca 2015., a u onima do 70 stanova 31. prosinca 2016. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:57 02.07.2014.

Onaj tko je vlasnik tih firmi za prodaju razdjelnika u nas je vrlo blizak čelnim ljudima toplinarstva u Heri i ministarstvu, tako da me ne bi čudilo da izađe na vidjelo kakav tajni partner i nova koruptivna afera. Ništa problematičnono kad bi se radilo o nečem korisnom. Forsiranje razdjelnika je upropastilo svaku dobru namjeru rješavanja toplanskog grijanja u našoj državi. A i onaj engleski lord koji je po Iraku prodavao lažne detektore za mine je prvo u dvije godine zaradio par milijunčića, da bi ga otkrili tek kad se dobro opernatio. Ovo bi trebalo ići brže, ali oni koji bi mogli, boje se.

MA
malaliba
10:30 21.06.2014.

A nama koji smo ih postavili i debelo platili, figa! Ispada da je kod nas bolje čekati zadnji čas da udovoljiš zakonu, nego to napraviti ranije, jer te onda kazne!

GM
Gusta magla
15:10 05.11.2015.

Ti razdjeljnici topline su zesca pljacka SDP-ove koalicije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije