Naslovnica Zagreb ZG Život

Uživajte u večeri kajkavske i čakavske poezije

Povod je Međunarodni dan nacionalne baštine, a gosti su Evelina Rudan, Dunja Knebl, Božidar Brezinčak Bagola, Tomica Bajsić...
20. rujna 2018. u 16:16 0 komentara 127 prikaza
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Božidar Brezinčak Bagola recitirat će pjesme na humskom govoru koji je 2007. godine proglašen nematerijalnom kulturnom baštinom Hrvatske, Dunja Knebl će interpretirati nekoliko skladbi na kajkavskom, a Evelina Rudan čitati pjesme na čakavskom.

Druženje u kinu Europa Uživajte u večeri kajkavske i čakavske poezije

Na večeri tradicionalne poezije koja se organizira u ponedjeljak u 19.30 sati u kinu Europa bit će, naime, uz suvremeno pjesništvo, posebno istaknuta lirika na kajkavskom te čakavskom govoru, i to u povodu obilježavanja Međunarodnog dana nacionalne baštine.

Sudjelovat će na druženju s pjesnicima i Tomica Bajsić, Krešimir Bagić te Diana Burazer, a iza cijele ideje stoji Sonja Zubović. Ta pjesnikinja redovito potiče ovakva događanja zbog činjenice da je poezija izrazito važna za razvoj materinskog jezika te za oplemenjivanje vokabulara, a glavni joj je cilj, ističe, doprijeti do mladih ljudi.

Vojo Šiljak ZAGREBAČKE PRIČE Kako sam u kinu Kosmaj dobio ulogu života koju igram punih 45 godina

– Puno radim s mladima te sam uočila da im je poezija sve dalja, stoga sam odlučila nešto poduzeti – kaže Zagrepčanka iza koje je 20 godina stvaralaštva, a vodi i Facebook-stranicu te YouTube kanal na kojima objavljuje grafički uređene pjesme.

>> Izložba posvećena jugoslavenskoj arhitekturi hit u New Yorku

1 / 9
Izložba posvećena jugoslavenskoj arhitekturi
Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.