Naslovnica Zagreb ZG Život

Uživajte u večeri kajkavske i čakavske poezije

Povod je Međunarodni dan nacionalne baštine, a gosti su Evelina Rudan, Dunja Knebl, Božidar Brezinčak Bagola, Tomica Bajsić...
20. rujna 2018. u 10:02 0 komentara 102 prikaza

Božidar Brezinčak Bagola recitirat će pjesme na humskom govoru koji je 2007. godine proglašen nematerijalnom kulturnom baštinom Hrvatske, Dunja Knebl će interpretirati nekoliko skladbi na kajkavskom, a Evelina Rudan čitati pjesme na čakavskom.

Odvaljivanje poezijom U ŽIVOM ATELJEU Pjesnička tribina 'Odvalimo se poezijom' posvećena Vesni Krmpotić

Na večeri tradicionalne poezije koja se organizira u ponedjeljak u 19.30 sati u kinu Europa bit će, naime, uz suvremeno pjesništvo, posebno istaknuta lirika na kajkavskom te čakavskom govoru, i to u povodu obilježavanja Međunarodnog dana nacionalne baštine.

Sudjelovat će na druženju s pjesnicima i Tomica Bajsić, Krešimir Bagić te Diana Burazer, a iza cijele ideje stoji Sonja Zubović. Ta pjesnikinja redovito potiče ovakva događanja zbog činjenice da je poezija izrazito važna za razvoj materinskog jezika te za oplemenjivanje vokabulara, a glavni joj je cilj, ističe, doprijeti do mladih ljudi.

Prijavite se Ideja sinula u Beču: U Zagreb dolazi Piščeva noć - večer mladih autora

– Puno radim s mladima te sam uočila da im je poezija sve dalja, stoga sam odlučila nešto poduzeti – kaže Zagrepčanka iza koje je 20 godina stvaralaštva, a vodi i Facebook-stranicu te YouTube kanal na kojima objavljuje grafički uređene pjesme.

Večernji vam daruje: Ovo je stan koji može biti vaš

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.