Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novih 308 mjesta

Uz podzemnu garažu u Klaićevoj i atletska staza

klaiceva igraliste,portal (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
24.05.2013.
u 14:13

Igralište u Klaićevoj potpuno je derutno i zapušteno, a koriste ga stotine učenika

Već dulje najavljivana podzemna garaža ispod srednjoškolskog igrališta Savska - Kačićeva - Klaićeva - Kršnjavoga uskoro bi se trebala početi graditi. Grad je potpisao ugovor o konzultantskim uslugama s tvrtkom Rebel Group International iz Nizozemske i ugovor kojim Europska banka za obnovu i razvoj donira novac za strukturiranje, pripreme tendera u javno-privatnom partnerstvu i završetak gradnje.

I prijelaz do bolnice

Vrijednost projekta je oko 40 milijuna eura. Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo najavio je da će do kraja godine biti raspisan natječaj za izvođača radova. Tri podzemne etaže s 599 garažnih mjesta, od kojih 308 za građane, prostirat će se na 20 tisuća četvornih metara. Gradit će se i podzemni prijelaz za Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici. Osim novih trgovačko-ugostiteljskih i sportskih sadržaja, najavljeno je i uređenje srednjoškolskog igrališta s atletskom stazom.

Podsjetimo, polomljene košarkaške ploče, zahrđali i oštećeni golovi za nogomet, devastirani tereni, izrasla šikara, razbacano smeće, šprice i boce od alkohola već su godinama slika nekad kultnog, a danas derutnog i zapuštenog srednjoškolskog igrališta Klaićeva. Na proljeće je trebala započeti njegova obnova kako bi se osigurala sigurnost tisuće djece koja ga koriste. Međutim, zbog gradnje garaže, sredinom lipnja obavit će se samo sitni popravci.

Godinama čekaju obnovu

- Nakon završetka škole i državne mature malo ćemo ožbukati i obojiti igralište. Grad će uložiti 33 tisuće kuna u obnovu - kazao je ravnatelj I. Tehničke škole Tesla, Zoran Krivačić, te istaknuo da se problem ulaganja u obnovu igrališta oduljio godinama upravo zbog najave o gradnji podzemne garaže.

Igralište koristi osam škola odnosno dnevno stotine učenika. Njihovi se roditelji već godinama žale da je igralište zapušteno te da je postalo prava gradska sramota.

>>Kultno igralište u Klaićevoj odlagalište razbijenih boca i šprica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije