Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U dobrom društvu

Ugledni britanski mediji uvrstili Advent u Zagrebu među najbolje na svijetu

Adventske ku?ice u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
30.11.2023.
u 12:52

Tradicionalne hrvatske delikatese poput fritula i sarme mogu se kušati pod svjetlima prekrasnih dekoracija na Zrinjevcu ili Trgu bana Jelačiće ili uživati u koncertima  kod Matoša i mački ili sa zagrebačkih balkona

Visoko drugo mjesto zauzeo je zagrebački Advent na listi najboljih prema izboru britanskog The Independenta. Prvi je Advent u Budimpešti, treći u francuski Lile, a peti Bečki. 

Ugledni Financial Times otišao je korak dalje pa se Advent Zagreb našao u prestižnom društvu 10 najboljih adventa na svijetu. prema FT, najbolji Advent ove godine uz Zagreb imaju njemački Dresden, estonska prijestolnica Tallinn, Les Lumières de Noël u francuskom Montbéliardu, advent inspiriran Charlesom Dickensom i viktorijanskom erom u San Franciscu, kopenhaški u vrtovima Tivoli, Christkindlmarkt u Chicagu i Beču te Christmas Wonderland u Singapuru. 

"Advent u Zagrebu nije ograničen na samo jednu lokaciju već je raspoređen po čitavom gradu pa se čini da je svaki kutak posvećen božićnom veselju i ugođaju. Tradicionalne hrvatske delikatese poput fritula i sarme mogu se kušati pod svjetlima prekrasnih dekoracija na Zrinjevcu ili Trgu bana Jelačiće ili uživati u koncertima kod Matoša i mački ili sa zagrebačkih balkona. Prema mišljenju Zagrepčana, najbolja lokacija je Fuliranje n Strossmayerovom trgu gdje najbolji gradski chefovi spravljaju svoje specijalitete", piše Financial Times.  

Komentara 2

OL
olujasviholuja2
19:50 02.12.2023.

Zagrebački advent bez vjerskih obilježaja nije advent, čak nisu zvali svečenika da blagoslovi advenski vjenac. Advent nije orešar, fritule,kuhano vino i kobacice, već zornice, ispovjed,sveta prićest , polnoćka i Božićna misa

Avatar Idler
Idler
13:21 30.11.2023.

Došašće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije