Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NA STARO

U znak prkosa najavljuje se 'Lisinski na otvorenom', a od utorka otvoren MSU

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
24.04.2020.
u 19:58

U organizaciju bi se moglo krenuti idući tjedan, a do tada se pregovora sa ZAMP-om oko reguliranja autorskih prava.

- Puna 24 sata, kao znak prkosa protiv ove apstinencije od života, puštat ćemo klasičnu, popularnu, tradicijsku i jazz glazbu, sve što se u Lisinskom sviralo od 1973. – najavio je ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević na konferenciji Gradskog ureda za kulturu održanoj jučer u MSU-u. Projektom “Lisinski na otvorenom”, publici će osim “zvučnog zida” osigurati i veliki ekran. U organizaciju bi se moglo krenuti idući tjedan, a do tada se pregovora sa ZAMP-om oko reguliranja autorskih prava.

Javnosti vrata u utorak otvara i sam MSU, potvrdila je njegova ravnateljica Snježana Pintarić, no o otvaranju neke kulturne ustanove Grada Zagreba mogu samo sanjati. Nakon potresa oštećeno ih je 39, a šteta je prijavljena na 91 objektu. Obavljen je, kazala je pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić, brzi pregled 29 objekata, a prva procijenjena šteta je oko 140 milijuna kuna. Do sada je devet objekata privremeno neupotrebljivo, Hrvatski školski muzej djelomično je neupotrebljiv, dok je 20 prostora dobilo zeleno svjetlo.

– Intenzivno se radi i na što hitnijem razmještanju muzejske građe, a ideja je da se dio prebaci na Zagrebački velesajam gdje bismo mogli dogovoriti solidnu kvadraturu za njezinu pohranu – istaknula je napomenuvši da su najteže stradali MUO, Hrvatski školski muzej, Kazalište Komedija, Prirodoslovni muzej, Knjižnica Marija Jurić Zagorka, Arheološki muzej te Umjetnički paviljon.

Zbog koronavirusa i potresa, došlo je i do privremene obustave proračuna koja će trajati do 25. svibnja, pa Gradski ured za kulturu ne može isplatiti programska sredstva.

– Komuniciramo s korisnicima, a posebnu pažnju posvećujemo nezavisnoj sceni. Ona će biti prioritet isplate čim bude moguće – rekla je Vuković Runjić. 

Komentara 4

Avatar LauraSI87
LauraSI87
21:11 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.k­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:47 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:22 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije