Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U znak prkosa najavljuje se 'Lisinski na otvorenom', a od utorka otvoren MSU

U organizaciju bi se moglo krenuti idući tjedan, a do tada se pregovora sa ZAMP-om oko reguliranja autorskih prava.
24. travnja 2020. u 19:58 4 komentara 2172 prikaza
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Puna 24 sata, kao znak prkosa protiv ove apstinencije od života, puštat ćemo klasičnu, popularnu, tradicijsku i jazz glazbu, sve što se u Lisinskom sviralo od 1973. – najavio je ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević na konferenciji Gradskog ureda za kulturu održanoj jučer u MSU-u. Projektom “Lisinski na otvorenom”, publici će osim “zvučnog zida” osigurati i veliki ekran. U organizaciju bi se moglo krenuti idući tjedan, a do tada se pregovora sa ZAMP-om oko reguliranja autorskih prava.

Kupola Frankopanska SPOMENIK KULTURE Prijeti li joj urušavanje? Kupola u centru nakon današnjeg potresa još više oštećena

Javnosti vrata u utorak otvara i sam MSU, potvrdila je njegova ravnateljica Snježana Pintarić, no o otvaranju neke kulturne ustanove Grada Zagreba mogu samo sanjati. Nakon potresa oštećeno ih je 39, a šteta je prijavljena na 91 objektu. Obavljen je, kazala je pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić, brzi pregled 29 objekata, a prva procijenjena šteta je oko 140 milijuna kuna. Do sada je devet objekata privremeno neupotrebljivo, Hrvatski školski muzej djelomično je neupotrebljiv, dok je 20 prostora dobilo zeleno svjetlo.

– Intenzivno se radi i na što hitnijem razmještanju muzejske građe, a ideja je da se dio prebaci na Zagrebački velesajam gdje bismo mogli dogovoriti solidnu kvadraturu za njezinu pohranu – istaknula je napomenuvši da su najteže stradali MUO, Hrvatski školski muzej, Kazalište Komedija, Prirodoslovni muzej, Knjižnica Marija Jurić Zagorka, Arheološki muzej te Umjetnički paviljon.

Zbog koronavirusa i potresa, došlo je i do privremene obustave proračuna koja će trajati do 25. svibnja, pa Gradski ured za kulturu ne može isplatiti programska sredstva.

ŠTETA 42 MILIJARDE KUNA Statičari otkrili: obnova će koštati 250 do 900 eura po kvadratu

– Komuniciramo s korisnicima, a posebnu pažnju posvećujemo nezavisnoj sceni. Ona će biti prioritet isplate čim bude moguće – rekla je Vuković Runjić. 

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
 • Avatar LauraSI87
  LauraSI87:

  w︆­w︆­w︆­.k­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

 • Avatar SharonZO81
  SharonZO81:

  w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

 • Avatar KimberlyAI98
  KimberlyAI98:

  w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b