Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na poziv aktivsta

U Zagreb dolazi šef povjerenstva za istragu oko Hypo banke

varsavska
Žarko Bašic/PIXSELL
14.06.2010.
u 13:42

Na poziv aktivista udruga Zelena akcija i Pravo na grad u Zagreb dolazi Rolf Holub, predsjednik parlamentarnog istražnog povjerenstva za istragu oko Hypo banke.

Na poziv aktivista Zelene akcije i Prava na grad u četvrtak bi u Zagreb trebao stići Rolf Holub, predsjednik parlamentarnog povjerenstva za istragu oko Hypo banke, koji će, nadaju se, pomoći pri rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je Hoto Grupa dobila kredit od navedene banke, rečeno je na današnjoj konferenciji aktivista u Varšavskoj ulici. Podsjetili su da je upravo s tom bankom Hoto Grupa surađivala i na Hoto tornju i Castello centru.

>> Zelena akcija: Horvatinčić od krim-miljea posudio 15 milijuna €

Istog dana u 19 sati održat će se i miran prosvjed na kojem će se, između ostaloga, pročitati proglas koji su potpisale mnoge javne osobe, koje se protive oduzimanju pješačke zone u korist investitora.

Iako je rok od deset dana, koji su aktivisti dali nadležnim institucijama (Ministarstvu kulture, gradonačelniku Milanu Bandiću, Gradskoj skupštini i DORH-u) da riješe slučaj Varšavska, istekao danas, vidljivog pomaka, priopćili su, još nema. Međutim, aktivisti još ne žele govoriti o najavljenoj blokadi svih radova na projektu "Cvjetno" ako se institucije i dalje budu šutjele.   

Aktivisti u srijedu imaju dogovoren sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem. 

Danas pak u 18 sati u Varšavskoj ulici nastupa Rundek Cargo Trio.  

Komentara 11

NI
nikola1975
14:49 14.06.2010.

Da li će netko ispitati od kud ovim zgubidanima iz Varšavske novac za kampiranje u centru grada. Sad će oni kod Josipovića na kavicu (naravno na trošak poreskih oveznika). Možda usput svrate kod prave Zagrebčanke Urše da joj prošire garažu koju je bespravno sagradila. Ljudi moji pa nama takvi koji grade bez dozvola kroje što će se u gradu raditi a što ne. Meni osobno taj projekt ne donosi ništa ni lošeg niti dobrog ali znam da je super da se ono leglo štakora iz centra grada maknulo

PR
Pretorian43
15:00 14.06.2010.

Eh što mi ovaj Chetniks \"kamocemo 94\" ide na PENKU. Stalno mjenja brojeve iza kamocemo i stalno se transformira i prikriva u nešto drugo, ali uvijek ostaje ono što je ordinarni Chedomir. U sve živo se taj razumije i sveve živo komentira, ali ipak ne može sakriti svoju protuhrvatsku notu u svojim stavovima. Nije mi samo jasno što ga to toliko motivira da kenja po Hrvatskim forumima, kada je sasvim jasno svakome iole razumnom i normalnom da tzv. \"RSK\" nema više i neće je nikad više ni biti. Ali njemu očito nije.

DM
dr_max
14:03 14.06.2010.

Samo ustrajno ljudi, nedajmo ovim kriminalcima da nam unistavaju grad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije