Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U kući na Vrapču proizvodili marihuanu, čuvali cijeli vojni arsenal i 'štancali' krivotvorine

Policija uhitila Z.M. (48) i M.C. (71) i kazneno ih prijavila za proizvodnju i preprodaju droge, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kaznenoga djela izrade, nabavljanja, posjedovanja i prodaje sredstava za krivotvorenje.
05. veljače 2014. u 11:07 3 komentara 4476 prikaza
Droga i oružje
Foto: ilustracija

Zagrebačka je policija uhitila 48-godišnjeg Z.M.-a i 71-godišnjega M.C.-a, i to zbog sumnje da je mlađi od starijega početkom 2012. godine unajmio kuću u Vrapču i opremio je uređajima za uzgoj marihuane.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji, bez znanja vlasnika kuće 48-godišnjak se ilegalno priključio na struju i uzgajao "travu" preprodajući je po Zagrebu. Pretresom kuće policija je imala što naći i vidjeti - uz sav arsenal, uređaje i tehnologiju za proizvodnju droge - 19 lampi sa sjenilima, 15 transformatora, 3 grijalice, klima uređaj, sustav za navodnjavanje, 2 digitalne vage, te 1,1 kilogram marihuane i još 1,8 kg stabljika, otkrili su i oružje kojega se ne bi posramio ni kakav vojni odred.

Radi se o 28,8 kilograma eksploziva trotila, dvije automatske puške AK-47, jednu automatsku pušku MP-41, 6 ručnih bombi, 3 komada detonirajućega štapina po 100 metara, 4 detonatorske kapisle, 478 komada raznoga streljiva i signalni pištolj. Zaplijenili su i 23 krivotvorena pečata raznih općinskih sudova, 2 plastična četvrtasta pečata i 92 A4 papira s otisnutim grbom RH.

Nakon kriminalističkog istraživanja uzgajivač i vlasnik oružanog arsenala privedeni su te su protiv njih podignute kaznene prijave. Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama Z.M.-u prijeti zatvorska kazna od jedne do 12 godina, a M.C. je kazneno prijavljen za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari (moguća kazna do 5 godina zatvora), te zbog kaznenoga djela izrade, nabavljanja, posjedovanja i prodaje sredstava za krivotvorenje, za što je kazna do tri godine zatvora.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • Deleted user:

  Super vam je članak. A što je sa onim u vlasti zbog kojih se ovo i događa. . I kada ćete napisati članak tipa uhapšeni je političar koji je pronevjerio državni novac pa su mu zaplijenili svu imovina i prodali je na dražbi.

 • Francika:

  Eksploziv i marihuana su sekundarna djelatnost. Ja bi se usredotočila na ove žigove i dobro pročešljala katastre i gruntovnice pod ingerencijom istih. Od kud oriđiđi sa grbom?

 • Avatar gladnijura
  gladnijura:

  U Hrvatskoj se poduzetništvo guši već u korijenima. Kako da se onda izvučemo iz krize?