Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje

'U Ježdovcu kradu mineralne sirovine i uništavaju vodocrpilište'

\'24.09.2010., Zadar - IMPACT - Europski centar za medjusektorsku suradnju. Heinrich boll Stiftung, medjunarodna konferencija putokaz prema zelenoj ekonomiji. Mirela Holy Saborska zastupnica SDP-a. Ph
Željko Mršić/Pixsell
12.09.2011.
u 11:15

– Već deset godina na ovoj lokaciji, za koju je gradska Skupština još 2006. donijela odluku da se zabranjuje iskapanje, ilegalno se šljunčari, a ništa nije učinjeno da se to spriječi – kazali su iz Savjeta za zaštitu okoliša.

Ova lokacija područje je beskrupulozne krađe mineralne sirovine, nelegalnog odlaganja građevinskog i drugog otpada u iskopinama pijeska i šljunka u zagrebačkom naselju Ježdovcu – upozorili su iz Savjeta za zaštitu okoliša SDPH na konferenciji za novinare.

– Već deset godina na ovoj lokaciji, za koju je gradska Skupština još 2006. donijela odluku da se zabranjuje iskapanje, ilegalno se šljunčari, a ništa nije učinjeno da se to spriječi – kazali su iz Savjeta za zaštitu okoliša.

Ova situacija godinama se ne rješava unatoč modernim tehnologijama, satelitskim snimkama i mogućnostima digitalnog nadzora. No, šteta nije samo od krađe, uništava se jedino vodocrpilište za grad Zagreb  upozorila je Mirela Holy, potpredsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora.

Naglašeno je da postavljanje znaka "zabrana odlaganja smeća" te povremeni nadzor državnih inspekcija nisu dovoljne mjere kojima će se zaštititi vodno bogatstvo Zagreba.

Godišnje se u Hrvatskoj ilegalno šljunčari u iznosu od milijardu kuna.

Komentara 32

Avatar alien79
alien79
11:25 12.09.2011.

Znači već se 10 godina devastira, a sad si se ti pred izbore našla biti pametna? lol

OB
-obrisani-
11:39 12.09.2011.

Kuda idu divlje svinje?

TV
tiha voda
13:59 12.09.2011.

12.09.2011. u 13:50h austrougar ------------------------ Hej, hvala ti lijepa, znači ima i toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije