Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

U 2015. projekt za OŠ Kustošija, Veliki potok sanirat će do 2017.

18.02.2015., Zagreb - Vecernji list organizirao tribinu u mjesnom odboru Bartol Kasic, u Selskoj uluci. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
19.02.2015.
u 10:15

Dvorana u Selskoj bila je premala za sve koji su htjeli postaviti pitanje

Gotovo da se nije moglo doći do riječi od silnog žamora koji je bio prisutan tokom cijelog vremena održavanja kvartovske tribine u gradskoj četvrti Črnomerec.

Prigovaralo se i na veličinu dvorane, koja je, među svim tribinama, dosad bila najmanja. No dvorana je tek jedan od problema četvrti koja u svom proračunu ima nešto više od sedam milijuna kuna na raspolaganju.

– Premalen je to iznos da bi mogli odjednom financirati izgradnju nove dvorane. Ipak, ove bi se godine trebalo krenuti s projektom uređenja bivšeg kina Kalnik u tu svrhu – rekao je predsjednik GČ Črnomerec Josip Jelić te dodao da će projekt ići u fazama.

Problem imovinski odnosi

Uz njega, na pitanja građana odgovarali su pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić, njegov zamjenik Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Slavko Borac, zamjenik pročelnice Ureda za imovinsko-pravne poslove Boro Kisjelica, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić, direktor sektora odvodnje Ranko Gregorin, voditelj Odjela odvodnje Dubravko Filipan, voditelj Službe mreže Vlado Herceg, Mario Miličević iz Sektora za promet, Goran Hanžek iz Gradskog ureda za prostorno planiranje i izgradnju, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Mate Kraljević i voditelj odsjeka za održavanje klizišta Miro Jukić. Problem je i potkapacitirana Osnovna škola Kustošija, koja je ušla u svoje osmo desetljeće.

– U 2015. predviđeno je 1,25 mil. kuna za izradu projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Nadamo se da će se ove godine taj dio riješiti kako bi krenuli u dogradnju – rekao je Dinko Bilić.

Sklopljeno 105 ugovora

Stanovnici su pitali i kada će biti sanirano klizište i sliv Velikog potoka, a nakon toga i završetak kanalizacije te spajanje okolnih kuća.

– Problem su neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Sklopljeno je 105 ugovora za isplatu vlasnika parcela, nastavak pregovora slijedi na proljeće – rekao je Boro Kisjelica, dok je Jukić dodao da bi projekt morao biti dovršen do početka 2017. godine. Detaljan izvještaj s tribine "Želite li bolji kvart?" čitajte sutra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije