Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tuneliranje kao prvi dio sanacije rotora, ali ne prije Univerzijade

Uređenje rotora neće smanjiti gužve, koje će se preseliti na Savsku cestu. Donosimo i druge odgovore gradskih pročelnika i stručnjaka na pitanja s kvartovske tribine za Novi Zagreb-zapad te za Sesvete
24. veljače 2014. u 15:22 25 komentara 12137 prikaza
Rotor Zagreb
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Vrtić u Hrašću može, ali tek kada se utvrdi postoji li na tome području gradsko zemljište, a tuneliranje je prva faza uređenja rotora, poručili su pročelnici gradskih ureda stanarima četvrti Novi Zagreb – zapad. U današnjem broju donosimo odgovore na neka pitanja Večernjakovih čitatelja te na dio pitanja građana Sesveta, s tribine održane u siječnju.

1. Hoće li se u Hrašću otvoriti vrtić?

Ivica Lovrić: Nužno bi bilo da se na tome području pronađe parcela koja je u vlasništvu grada. Mjesni odbor preko vijeća gradske četvrti u posljednjih pet godina gradu nije poslao inicijativu, no ako grad posjeduje zemljište u zoni D, to se može relativno brzo riješiti. Ako ne postoji zemljište, postupak je složen. Za početak molim pisanu inicijativu mjesnog odbora.

2. Nakon jače kiše u Podbrežjima dolazi do poplave. Kad ćete izvesti šahtove kako treba da ne plivamo nakon svake kiše?

Ranko Gregorin: Pri svakom dizanju rijeke Save kod Kajzerice se dignu podzemne vode i jednostavno se sistemom spojenih posuda počinju puniti cijevi sustava i odvodnje. To nije problem koji se može jednostavno riješiti, a potreban je drenažni dio odvodnje. Mi to najviše osjetimo kod pumpanja, imamo crpnu stanicu Kajzerica koja upravo u tim vremenima pumpa pet puta više vode nego u normalnim uvjetima.

3. Hoće li denivelacija rotora biti gotova do Univerzijade 2016. godine?

Alan Ordulj: Što se tiče rotora, upravo su ugovoreni radovi ispitivanja podloge tla kako bi se pristupilo tuneliranju kao prvoj fazi sanacije tog rotora. Teško je očekivati da će to biti gotovo do Univerzijade, a sam problem rotora ne rješava gužve. Gužva bi se samo preselila na sljedeći semafor, na Savsku.

>>Ove godine uređuje se 14 dječjih igrališta

Za građane Sesveta

Večernjakov tim obećao je objaviti odgovore na sva pitanja građana pa danas donosimo i odgovore stanarima četvrte Večernjakove tribine iz Gradske četvrti Sesvete.

1. Živim u naselju Budanec i susjed je privatni posjed (ne svoj) zatrpao smećem – kako to riješiti?

Dinko Bilić: Djelatnici Područnog ureda komunalnog redarstva u Sesvetama obavili su inspekcijski očevid u naselju Budanec, u Ulici Slavka Stančića 18. Uvidom u zemljišne knjige utvrđen je vlasnik zemljišta, a budući da je riječ o trošnom objektu na navedenoj adresi te da vlasnik u njemu ne stanuje, zatražen je podatak od MUP-a o mogućem drugom prebivalištu vlasnika. Nakon dobivenog odgovora iz MUP-a, komunalno redarstvo će nastaviti vođenje postupka.

2. Kada će biti izgrađen nogostup u Ulici Ota Habeka?

Dinko Bilić: Programom gradnje komunalne infrastrukture na području grada Zagreba u 2014. godini predviđena je izrada projektno-tehničke dokumentacije za gradnju nogostupa u Ulici Ota Habeka u Sesvetama. U pripremi je provedba postupka javne nabave te će se nakon odabira izvođača usluge pristupiti izradi projektne dokumentacije.

3. Kada je u planu uređenje Željezničke ulice u Sesvetskom Kraljevcu?

Dinko Bilić: Uređenje te ulice, na dijelu od Ulice Bedema ljubavi do željezničke pruge, predviđeno je u 2014. Radove izvodi podružnica Zagrebačke ceste, a dinamika radova ovisi o vremenskim uvjetima.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • mojazemlja:

  Petak, 22. 2. 2008. u 17:15 Piše: 24 sata Bandić će ipak graditi tunel kroz Sljeme dugačak 6 km Radovi bi trebali započeti 2009. godine, a do kraja 2012. građani bi trebali prolaziti sljemenskim tunelom dugim 6,5 kilometara i vrijednim 5 mil. kn

 • Avatar Riesenschnauzer
  Riesenschnauzer:

  2. Nakon jače kiše u Podbrežjima dolazi do poplave. Kad ćete izvesti šahtove kako treba da ne plivamo nakon svake kiše? - Opet su uspjesno NEodgovorili. Tj, nikada.

 • Francika:

  Kakvo tuneliranje rotora? Ne kužim kaj misle delati.