Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Tuneliranje kao prvi dio sanacije rotora, ali ne prije Univerzijade

Rotor Zagreb
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.02.2014.
u 15:22

Uređenje rotora neće smanjiti gužve, koje će se preseliti na Savsku cestu. Donosimo i druge odgovore gradskih pročelnika i stručnjaka na pitanja s kvartovske tribine za Novi Zagreb-zapad te za Sesvete

Vrtić u Hrašću može, ali tek kada se utvrdi postoji li na tome području gradsko zemljište, a tuneliranje je prva faza uređenja rotora, poručili su pročelnici gradskih ureda stanarima četvrti Novi Zagreb – zapad. U današnjem broju donosimo odgovore na neka pitanja Večernjakovih čitatelja te na dio pitanja građana Sesveta, s tribine održane u siječnju.

1. Hoće li se u Hrašću otvoriti vrtić?

Ivica Lovrić: Nužno bi bilo da se na tome području pronađe parcela koja je u vlasništvu grada. Mjesni odbor preko vijeća gradske četvrti u posljednjih pet godina gradu nije poslao inicijativu, no ako grad posjeduje zemljište u zoni D, to se može relativno brzo riješiti. Ako ne postoji zemljište, postupak je složen. Za početak molim pisanu inicijativu mjesnog odbora.

2. Nakon jače kiše u Podbrežjima dolazi do poplave. Kad ćete izvesti šahtove kako treba da ne plivamo nakon svake kiše?

Ranko Gregorin: Pri svakom dizanju rijeke Save kod Kajzerice se dignu podzemne vode i jednostavno se sistemom spojenih posuda počinju puniti cijevi sustava i odvodnje. To nije problem koji se može jednostavno riješiti, a potreban je drenažni dio odvodnje. Mi to najviše osjetimo kod pumpanja, imamo crpnu stanicu Kajzerica koja upravo u tim vremenima pumpa pet puta više vode nego u normalnim uvjetima.

3. Hoće li denivelacija rotora biti gotova do Univerzijade 2016. godine?

Alan Ordulj: Što se tiče rotora, upravo su ugovoreni radovi ispitivanja podloge tla kako bi se pristupilo tuneliranju kao prvoj fazi sanacije tog rotora. Teško je očekivati da će to biti gotovo do Univerzijade, a sam problem rotora ne rješava gužve. Gužva bi se samo preselila na sljedeći semafor, na Savsku.

>>Ove godine uređuje se 14 dječjih igrališta

Komentara 25

MO
mojazemlja
18:33 24.02.2014.

Petak, 22. 2. 2008. u 17:15 Piše: 24 sata Bandić će ipak graditi tunel kroz Sljeme dugačak 6 km Radovi bi trebali započeti 2009. godine, a do kraja 2012. građani bi trebali prolaziti sljemenskim tunelom dugim 6,5 kilometara i vrijednim 5 mil. kn

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
22:19 24.02.2014.

2. Nakon jače kiše u Podbrežjima dolazi do poplave. Kad ćete izvesti šahtove kako treba da ne plivamo nakon svake kiše? - Opet su uspjesno NEodgovorili. Tj, nikada.

FR
Francika
16:26 24.02.2014.

Kakvo tuneliranje rotora? Ne kužim kaj misle delati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije