Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Ove godine uređuje se 14 dječjih igrališta

kvartovska tribina
Grgur Žučko/PIXSELL
24.02.2014.
u 08:54

Iz ZET-a poručili da će učiniti sve da se autobusne linije 133 i 222 usklade

Večernjakovim čitateljima iz gradske četvrti Novi Zagreb-zapad u današnjem broju donosimo odgovore Ivana Miličevića, izvršnog direktora prometa u ZET-u, Slavka Antolića, pomoćnika pročelnice za zdravstvo, Gorana Kutlića, predsjednika GČ Novi Zagreb-zapad i Alana Ordulja iz Ureda za izgradnju grada.

1. Hoće li se u Hrvatskom Leskovcu graditi ambulanta i ljekarna?

Slavko Antolić: Postoje određeni kriteriji koji se moraju zadovoljiti da bi se ambulanta mogla otvoriti – potrebno je 500 upisanih pacijenata za jedan tim obiteljske medicine. No stvari se mogu i riješiti ako postoji vaš prostor čiji se dio može upotrijebiti za adaptaciju i otvaranje ordinacije opće medicine za koju treba 50 četvornih metara. Znamo da na ovom terenu živi dosta starijeg stanovništva kojem je problem putovati do liječnika, još im je teže ići nekamo po lijek. Ljekarnu je nemoguće ovdje otvoriti. No, kad bi se otvorila ordinacija, postoji mogućnost da se otvori u sklopu te ordinacije i dio gdje bi bili lijekovi koji se najčešće propisuju i koji trebaju pacijentima.

2. Kada će se obnoviti kolnik u Aleji pomoraca?

Goran Kutlić: Kolnik u Aleji pomoraca obnovit će se ove godine. On je na prijedlog Vijeća gradske četvrti upućen u program asfaltiranja u Gradu Zagrebu.

3. Hoće li se u Klari urediti i novo dječje igralište?

Goran Kutlić: U Klari već imamo tri igrališta. Vijeće gradske četvrti gradit će igrališta u Klari onda kad Vijeće mjesnog odbora da prijedlog gdje bi se gradilo. Na području cijele četvrti Novi Zagreb-zapad ove godine uredit će se 14 dječjih igrališta.

4. Može li se i kada očekivati nova autobusna linija za Hrvatski Leskovac?

Ivan Miličević: Mi smo s predstavnicima ove gradske četvrti imali sastanak na temu pojačanja nekih linija na ovom području. Već ove godine pojačali smo dvije autobusne linije – liniju 133 i liniju 234. Za uvođenje nove dogovorit ćemo novi sastanak nakon kojega možemo realizirati zahtjeve građana.

5. Nakon što se promijenio vozni red linije 133, on se više ne podudara s linijom 222. Hoće li se te dvije linije ponovno uskladiti?

Ivan Miličević: Nastojat ćemo uskladiti, ali molim da se gradskoj četvrti najprije upute zahtjevi pa da vidimo točne termine kako bismo nešto mogli i napraviti.

6. Hoće li Ulica Zlatarovog zlata biti dvosmjerna?

Alan Ordulj: Izaći ćemo teren pa vidjeti može li se išta napraviti. Trebalo bi se posavjetovati s Vijećem mjesnog odbora pa, ako nema nikakvih tehničkih problema, ne vidim zašto ne bi ulica mogla biti dvosmjerna.

>>Vrtić na Kajzerici do ove jeseni, a Lučkom kanalizacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije