Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Trgovci ostaju na Črnomercu do proljeća, a onda opet - neizvjesno

Nakon sastanka Obrtničke komore i Ciglane Cerje Tužno štanderima najam produljen do ožujka, ali oni traže dugoročno rješenje
17. prosinca 2014. u 07:30 2 komentara 603 prikaza
Prodavacima na standovima kod okretista Crnomerec
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Tužno pismo devetogodišnjeg Marka Pekovića gradonačelniku u kojem moli za pomoć svom djedu, prodavaču obuće na štandovima kod okretišta Črnomerec, prije godinu i pol dana omogućilo je kratkoročno rješenje situacije u kojoj se našlo 90-ak prodavača te tržnice.

Tada je planirano micanje štandova nakon Bandićeve intervencije odgođeno. Danas pisama i onih kojima su pisana nema, a ugovor o najmu koji istječe 31. prosinca ostavlja trgovce u neizvjesnosti: hoće li nakon Nove godine imati posao?

–Već je puno ljudi otišlo zbog najma koji se ove godine udvostručio, a novim ponuđačima ne žele ustupiti mjesto. Žele nas odavde maknuti, a ovo je mnogima jedini izvor prihoda - govori Ivica, jedan od prodavača.

Rješenje, opet kratkoročno, doneseno je jučer nakon sastanka članova Obrtničke komore i Ciglane Cerje Tužno, tvrtke u zakupu parcele. Trgovci ostaju do ožujka, kada će se opet raspravljati o njihovoj sudbini.

–Produženje je dobro, no nama trebaju dugoročna rješenja. U četvrtak bismo se trebali naći s komorom i ciglanom- priznaju trgovci. Parcela koju je Agrokor dao Ciglani u zakup predviđena je za poslovno-stambeni kompleks. 

>>Trgovci na Črnomercu od Nove godine gube štandove i ostaju bez posla

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Avatar dr. Evil
    dr. Evil:

    uvijek sirotinja nadrapa, ali s druge strane oni su samo "podstanari" u tuđem prostoru, vlasnik ima svako pravo doći u posjed svojeg prostora od kad je svijeta i vijeka...

  • samodinamo:

    dajte više maknite te štandove sa črnkasa