Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ističe im ugovor

Trgovci na Črnomercu od Nove godine gube štandove i ostaju bez posla

Črnomerec
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
10.12.2014.
u 12:00

Većini od 90 trgovaca prodaja tekstila i obuće sa štandova na placu jedini je izvor prihoda. Prema GUP-u, na placu bi se trebao graditi poslovno stambeni kompleks. Prostor na Črnomercu unajmljuju od Ciglane Cerje Tužno

Nakon što su im na godinu i pol dana spašena radna mjesta kada je sada već 11-godišnji Marko Petrović zamolio i napisao pismo gradonačelniku Milanu Bandiću da mu spasi djeda Slobodana i ostavi mu štand za prodaju na Črnomercu, prodavači s ove tržnice opet ne znaju što će biti s njima nakon Nove godine.

Već tri godine neizvjesno

Naime, ugovor o najmu koji imaju s Ciglanom Cerje Tužno, a koja je parcelu na okretištu zakupila, kako kažu iz ciglane, od Agrokora, ističe im 31. prosinca, a što će biti nakon toga još im nitko ne zna reći.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Obratili smo se dogradonačelnici Sandri Švaljek i zamolili da nas primi, no nitko nam se još nije povratno javio. Nama je situacija jako teška jer nam i inače Ciglana produžuje ugovor svaka dva mjeseca, tako da nikada ne znamo što će biti s nama, a ugovor koji imamo o najmu i mi i Ciglana istječe uskoro - kazao je Alojz Gegić koji 19 godina ima štand na Črnomercu.

Uz njega još 90 trgovaca radi na okretištu, a većina njih od prodaje tekstila i obuće hrani svoje obitelj.

–Uvijek nam je neizvjesno. Ne znamo kako ćemo se angažirati. Tako je nama već tri zadnje godine. To je naše radno mjesto, mi podmirujemo svoje obveze, ali imamo problem jer smo na nesigurnom i prekratak je rok ugovora. Plaćamo dvije najamnine i nikada ne možemo kvalitetno poslovati jer ne znamo koju količinu robe nabaviti i hoćemo li ostati ili otići - kaže prodavačica Marija Širanović koja je 20 godina na tržnici. I iz Ciglane Cerje Tužno kazali su kako im je rok zakupa do kraja prosinca, a što će biti kasnije nisu precizirali.

Obratili smo se dogradonačelnici Sandri Švaljek i zamolili da nas primi, no nitko nam se još nije povratno javio. Nama je situacija jako teška jer nam i inače Ciglana produžuje ugovor svaka dva mjeseca

Alojz Gegić

prodavač

–Ugovor je ugovor i on prestaje važiti 31. ovog mjeseca. Mi smo 1. srpnja potpisali produžetak o zakupu prostora, a što će biti nakon toga ne znamo - kazao je vlasnik ciglane Dubravko Šimec te dodao da o detaljima ne bi govorio prije vremena.

Prema Generalnom urbanističkom planu na mjestu tržnice predviđena je gradnja poslovno stambenog kompleska, a još u ljeto 2013. zakupci štandova skoro su završili na ulici.

Bandić lani uskočio

–Lani nam je u pomoć priskočio gradonačelnik Bandić koji je uspio dogovoriti da ostanemo, a molimo i dogradonačelnicu Sandru Švaljek da nešto poduzme - kazao je Ivica Trlin. Iz Grada do zaključena ovog izdanja nisu odgovorili jesu li se bavili problemom trgovaca s Črnomerca.

Komentara 5

Avatar Nexus
Nexus
19:30 10.12.2014.

Sve Šatore u gradu Zagrebu treba srušit.

MO
morlak
15:55 10.12.2014.

Zar Šimenc ne leži u nekoj bolnici u BiH nakon što se zbubao s terencem?

Avatar salko1951
salko1951
13:41 10.12.2014.

Konačno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije