Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZOVI U ZAGREBU

Tomaševiću prijete prosvjedi, otkrivamo njegov plan: Ključ je odluka oko vrtića

10.11.2021.
u 08:58

Cilj: da prijedlog izmjena odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja uopće ne dođe na sjednicu Skupštine. Strategija: uvjeriti zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da prijedlog povuče. Plan B: ako to ne uspiju, slijede prosvjedi. Okvirni je to plan roditelja s troje ili više djece, koji su dosad bili dio mjere koju je 2016. uveo pokojni gradonačelnik Milan Bandić. No otada dosad za njih se izdvojilo 1,8 milijardi, a samo u ovoj godini više od pola milijarde kuna pa je Bandićev nasljednik Tomašević mjeru odlučio obustaviti.

Komentara 29

ŠA
šalata
09:30 10.11.2021.

Tomislave,sve šta treba rezati reži odmah,od kulture do sporta. Tko hoče na koncerte neka plati .Sa 60% popusta dvorane poluprazne.,znaći nema interesa.Svuda previše administrativnog osoblja,više novaca za rekreativno bavljenje sporta djece ,za osobe sa posebnim potrebama.

ST
stefj
09:42 10.11.2021.

Ma OK za mjeru roditelj-odgajatelj. Taj komad je upitan i oko njega se može voditi diskusija, no uzeti jednokratnu pomoć djetetu ili smanjenje subvencija za vrtiće, e to su već protudemografske mjere... A što se tiče prosvjeda, ma baš, tko će prosvjedovat, kada su glavni uličari na vlasti. Em ti mogući prosvjednici nemaju niti mali djelić medijske podrške kao Možemo (pogledajte neke medije kako su se raspisali u obranu Tomaševića), em ih nema puno, ne mogu pozvati nikoga izvana, a nit imaju neku financijsku pomoć od treće strane...

KN
Knez
13:40 10.11.2021.

Dakle djecu iz financijskih interesa ne rade samo pojedinci u Međimurju. Mene bi bilo sram da se bez tuđe pomoći ne mogu brinuti za svoju djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?