Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pothvat

Snježana i Onni idu na trogodišnji put biciklom oko svijeta

put oko svijeta
30.11.2011.
u 08:00

Tri godine, pet kontinenata i jedan bicikl, plus prikolica u kojoj će Snježana Frketić voziti Onnija, svojeg ljubimca na čiju je bijelu dlaku iznimno ponosna.

Jedna žena i jedan švicarski ovčar. Tri godine, pet kontinenata i jedan bicikl, plus prikolica u kojoj će Snježana Frketić voziti Onnija, svojeg ljubimca na čiju je bijelu dlaku iznimno ponosna. Europom, Azijom, Afrikom ovo dvoje zaljubljenika u aktivan način života prijeći će tisuće kilometara.

Sve rade zajedno
– Oduvijek sam htjela vidjeti sve, a ne provesti cijeli život na jednom mjestu i na jednom poslu, pitajući se poslije što sam sve u životu propustila. I zato idem vidjeti svijet, a budući da je i Onni tu, i on ide sa mnom. Previše ljudi u vrijeme godišnjih odmora ostavlja svoje kućne ljubimce jer ne znaju kamo bi s njima, a ja želim pokazati da ne postoji trenutak u kojemu vlastiti pas može biti prepreka – govori Snježana.

Na pitanje nije li malo neobično što na tako dug i dalek put sa sobom vodi psa odmahuje glavom jer Onni “nije bilo kakav pas”. Zajedno planinare, trče, bicikliraju i na Sljemenu skupljaju kondiciju za probne vožnje do Samobora i Slavonije. Bicikl, ruksak i prikolica tako će im u lipnju sljedeće godine postati sva imovina i dom u tri godine. Straha nema, reći će Snježana. Polako se priprema, istražuje zemlje koje će posjetiti, a one s karantenom za Onnija već je prekrižila s popisa.

Trošak oko 150.000 kuna
– Htjela bih da pratimo ljeto i da nismo na putu kada je prehladno. Ne bojim se ničega, iako sam žena i iako ću biti sama u zemljama u kojima ni psi ne prolaze dobro. Bojim se jedino da ne zapnemo u nekom afričkom plemenu u kojem će Onnija gledati kao šniclu! – šali se vesela 27-godišnjakinja koja je napravila i internetsku stranicu “Happiness around the world”, na kojoj dobiva poruke podrške od putnika koji su već putovali sa svojim ljubimcima.

Cilj joj je privući i potencijalne sponzore jer predviđa da će joj u tri godine trebati oko 150.000 kuna. Upravo zato tiska letke i sprema se dijeliti ih tvrtkama koje proizvode pseću hranu, opremu za bicikle… A svi koji joj pomognu donacijom od pet dolara, moći će odabrati bilo koji kutak svijeta odakle će im poslati razglednicu.

Komentara 1

SN
snjezy
15:25 30.11.2011.

A ako želite pogledati naš web --> http://www.happiness-around-the-world.com/ :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije