Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradske četvrti

Sesvetama, uz sadašnjih 
20, još četiri milijuna kuna

'27.08.2009., Jelkovec-Sopnica, Sesvete - Stanovi izgradjeni u zagrebackom naselju Sopnica-Jelkovec prema zagrebackom modelu stanogradnje. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
11.12.2013.
u 10:33

Više novca četvrtima još nije osigurano, no gradonačelnik je obećao da će biti početkom 2014.

Iako je, prema predloženom proračunu za 2014. godinu, 17 gradskih četvrti za svoje potrebe dobilo 170 milijuna kuna, jednako kao i ove godine, već u veljači njihov račun biti će uvećan za 20 posto.

Povećanje za male komunalne akcije najavio je nedavno gradonačelnik istaknuvši kako je cilj da četvrti što više problema rješavaju samostalno. Najviše novca odlazi na gradsku četvrt Sesvete (24,5 milijuna kuna), od čega će 20,4 milijuna biti uloženo u obnovu komunalne infrastrukture.

Nakon povećanja od 20 posto, budžet će im biti veći za 4 milijuna.

– Povećanje će značiti mnogo jer su i potrebe velike, no problema je toliko da bi nam godišnje trebalo 300 milijuna kuna da ljudi dobiju sve što im nedostaje – kazao je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća četvrti Sesvete. Dodao je da će se novac uložiti u asfaltiranje, gradnju nogostupa, javnu rasvjetu, obnovu parkova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije