Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje Interlibera

S osam knjiga i specijalima Večernjak se predstavlja na najvećem sajmu knjiga

Na Interliberu veliki broj posjetitelja
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
13.11.2018.
u 08:27

Uz promociju domaćih i stranih autora, radionice, kvizove i druženje s književnicima, najveći knjiški sajam u državi pravo je “in” mjesto koje nikako ne smiju propustiti ljubitelji pisane riječi

Peti i šesti paviljon Velesajma tradicionalno su postali najveća knjižnica u gradu koja će svim knjigoljupcima biti otvorena do nedjelje do 21 sat. Više od tristo izlagača iz trinaest zemalja, na tisuće i tisuće naslova i više od dvjesto pratećih programa koji će svaki dan biti dio sajma, brojke su koje krase ovogodišnji, 41. Interliber.

Uz promociju domaćih i stranih autora, radionice, kvizove i druženje s književnicima, najveći knjiški sajam u državi pravo je “in” mjesto koje nikako ne smiju propustiti ljubitelji pisane riječi.

Program o studiranju “vani”

– Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair, odnosno Sajam svjetskoga obrazovanja. Održat će se u petak i subotu u Kongresnoj dvorani Velesajma, a namijenjen je svima onima koje zanimaju školovanje ili studiranje u inozemstvu – poručuju organizatori. Posebno je zanimljiv program namijenjen najmlađima Znanstveni kvart.

– Ove godine Znanstveni kvart održava se do petka poslijepodne, a za vikend prijepodne. Imamo različite interaktivne radionice i pokuse kojima ćemo klincima približiti znanost – govore organizatori. Kao i dosad, i ove se predstavljaju novi udžbenici, a svi oni željni nešto ozbiljnijih književnih rasprava, mogu sudjelovati na Premium programu na kojem će, osim domaćih autora poput Žarka Ivankovića, Ivane Dragičević ili Tvrtka Jakovine, gostovati i ruski pisci Jurij Nečiporenko te Maksim Osipov.

Upravo će njihovim gostovanjem Ruska Federacija, koja se na Interliber vratila nakon nekoliko godina stanke, obogatiti i svoj program u kojem će čitateljima ponuditi najbolje od svoje književnosti, što klasične, što suvremene. Iako je Interliber, koji je lani posjetilo više od 130 tisuća ljudi, platforma koja služi promoviranju noviteta u svijetu publicistike, beletristike i stručne literature, velik broj posjetitelja dolazi kako bi pronašao neke starije naslove koji su im u knjižarama promaknuli.

Nova Štulićeva biografija

Za svoje čitatelje se pobrinuo i Večernji list koji u izložbenom prostoru petoga paviljona nudi svoje knjiške poslastice po povoljnim cijenama. Tako je za “Hrvatske velikane” Bože Skoke potrebno izdvojiti 29 kuna. “500 poznatih i zaslužnih hrvatskih žena” Tomislava Ćorića, kao i “Detuđmanizacija” i “Velika koalicija” Ive Sanadera mogu se kupiti po cijeni od 39 kuna, dok je za oba dijela “Državnoga udara” Vladimira Šeksa potrebno izdvojiti po 49 kuna.

Novitet u organizaciji Večernjaka svakako je knjiga Hrvoja Horvata “Štulić: biografija” koja donosi najiscrpniji prikaz života rock-legende Branimira Štulića, a čije je predstavljanje u nedjelju u 15 sati. Može se nabaviti po cijeni od 69 kuna, a deset kuna više stoji “50 godina poslije” Mirka Galića. Tu su i Večernjakovi specijali među kojima najnoviji “Nikola Šubić Zrinski” stoji 25 kuna, dok se poseban paket u kojem su specijali “Tuđman”, “Tesla” i “Kralj Tomislav” može nabaviti po cijeni od 49,90 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

EX
Exar89
02:59 14.11.2018.

Bilo bi krasno kad bi u članku bilo navedeno kad se točno Interliber održava. Osnovna informacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije