Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS UPOZORAVA

'Rekonstrukcija Cankarove opasna je po život, ugroženi su i školarci'

HSLS Zagreb
19.02.2024.
u 11:29

Upozorili su i na sigurnost pješaka u Cankarevoj ulici na Črnomercu

Politička opcija koja obnaša vlast u gradu Zagrebu, sa svojim koordinatorom i gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem ima i vremena i novca za organizaciju predizbornog skupa, ali nema ni vremena za organizaciju dočeka Barakuda, svjetskih prvaka u vaterpolu, požalili su se na konferenciji za medije gradski HSLS-ovci. 

– Minimalno što su mogli učiniti jest pozvati Zagrepčanke i Zagrepčane da ih pozdrave u zagrebačkoj zračnoj luci i organizirati da autobusi ZET-a besplatno odvezu građane koji žele dočekati hrvatsku vaterpolo reprezentaciju, ako im već nije bilo zamislivo to napraviti na Jelačić-placu – smatraju u HSLS-u. 

Osim za Barakude, dodaju, nisu imali vremena ni sredstava za hrvatsku judašicu Barbaru Matić, osvajačicu triju medalja uzastopce, od kojih su dvije zlatne, niti za Matiju Legovića, europskog juniorskog prvaka u biatlonu. Drako Klasić upozorio je na situaciju u prometu i rekonstrukcije ulica koje se otežu unedogled. 

– Na prošlogodišnjoj tiskovnoj konferenciji u lipnju u Ulici Ivana Cankara upozorili smo na loše stanje prometnice, velike gužve te ugrožavanje sigurnosti djece te zatražili hitnu rekonstrukciju tijekom ljetnih praznika. Drago nam je što je gradska uprava prepoznala ovaj problem te krajem godine krenula u rekonstrukciju prometnice, ali, nažalost, nismo zadovoljni dinamikom radova niti periodom radova u vremenu  kada djeca pohađaju školu zbog sigurnosnih razloga – naveo je. Rekonstrukcija ulice traje već skoro tri mjeseca tijekom kojih učenicima nisu bili osigurani sigurni i adekvatni smjerovi pristupa školi i uz sada već uobičajeno loša prometna rješenja uzrok su zagušenja prometa. 

– U Cankarevoj ulici predlažemo preusmjeravanje ZET-ove autobusne linije 134 na Selsku kao i izradu proširenja za aute roditelja koji dovoze djecu u školu – istaknuo je potpredsjednik HSLS-Črnomerec Hrvoje Vajdić. Dario Klasić osvrnuo se i na lošu situaciju u prometu. 

– Protekle tri godine došlo je do izrazitog pogoršanja stanja zagrebačkih prometnica. Zbog različitih prioriteta gradske vlasti i slabog održavanje ulice su postale pune rupa i zakrpa. Zbog novog fetiša gradske uprave svjedoci smo velikom povećavanju broja ležećih policajaca, koji uz veliki broj rupa pridonose tome da gradske prometnice postaju veliki uzrok oštećenja vozila, što znatno utječe na ispravnost te sigurnost vozila i prometa – smatra Klasić te dodaje da stanje najbolje ilustrira kontrast na ulicama i cestama gdje iz cesta grada Zagreba prelazite na ceste Zagrebačke županije. Osvrnuli su se i na problem prometne sigurnosti u Cankarovoj ulici na Črnomercu. 

Komentara 1

RA
Raff2
13:20 19.02.2024.

Kao da je Zenfu važno što su naša djeca ugrožena, glavno da je dobro njegov pes Boško. Možemo je sekta koja mrzi sve što je hrvatsko, jezik, obitelj, djecu, vjeru, zagrepčane...važno im je samo da je anarhija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije