Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Raspisan natječaj, traži se izvođač za zvučnu izolaciju sljemenske žičare

Grad Zagreb je, neovisno o sporu u kojem je s Državnim inspektoratom, najavio da će sanirati buku što je više moguće, a ovo je bilo rješenje kojim se to pokušava i postići.
12. listopada 2021. u 15:49 10 komentara 963 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon najave da će prekomjernu buku na sljemenskoj žičari sanirati unutarnjom zvučnom izolacijom na kutnoj građevini koja stoji između početne postaje i međupostaje Brestovec, Grad Zagreb raspisao je i natječaj kojim traži izvođača za te radove. Vrijednost im je 800 tisuća kuna, odnosno milijun s PDV-om, kako je također najavljivano, a tvrtke koje se žele uhvatiti posla mogu ponude poslati do 2. studenoga.

Zagreb: Nova sljemenska žičara još nije puštena u pogon PREMIUM ISTRAGA Žičara neće raditi do početka iduće godine. Platili smo je 700 milijuna kuna, moramo dati još

Cilj je, stoji u natječajnoj dokumentaciji, buku smanjiti za minimalno 2,6 do maksimalno 12,2 decibela, čime bi bila u gabaritima određenima Pravilnikom o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave. Iz troškovnika natječaja, koji ima samo četiri stavke, može se uz to vidjeti da će radovi biti relativno jednostavni i slični, primjerice, zvučnoj izolaciji sobe u glazbenim studijima. Potrebno je, piše, nabaviti 1200 četvornih metara zvučno upijajućeg materijala debljine 50 milimetara za stropove objekta te 400 kvadrata podloge za podove.

ZAHLADNJENJE Olujni vjetar zatvorio dio cesta, očekuje se i snijeg. Pogledajte vrijeme u ostatku tjedna

Postavlja se još 800 četvornih metara podne obloge otporne na kemikalije, abraziju, masti i ulja. Posljednja stvar koja se traži od ponuditelja, nakon radova, jest mjerenje razine buke, na istim pozicijama gdje je ona provjeravana i prije. Buka je, podsjetimo, razlog zbog kojeg sljemenska žičara nije dobila posljednju od 11 potrebnih dozvola pa već gotovo godinu dana nije u funkciji. Grad Zagreb je, neovisno o sporu u kojem je s Državnim inspektoratom, najavio da će sanirati buku što je više moguće, a ovo je bilo rješenje kojim se to pokušava i postići. No, kako je Večernji već pisao, do samog otvorenja žičare neće doći vjerojatno do kraja godine, s obzirom na rokove nabave, žalbeni rok, pa i same radove koji se moraju provesti. 

Navijači
ZA DLAKU IZBJEGNUtA trAGEDIJA
Stravična scena: Urušila se tribina s navijačima, nogometaši se hvatali za glavu
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo
  • zinegoid:

    dali je netko nešto pitao projektante i nadzor tog projekta. odgovornost drugovi, gospodo, što god da ste.... jadno

  • lajh1985:

    Za ovo koliko su para bandicevi igraci iscucali za ovu zicaru mogla je zicara ici skroz iz centra do sljemena

  • Anemija:

    Ma to je ukleta žičara koja neće nikada proraditi. Džaba bacaju pare.