Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHLADNJENJE

Olujni vjetar zatvorio dio cesta, očekuje se i snijeg. Pogledajte vrijeme u ostatku tjedna

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
11.10.2021.
u 08:52

Zbog olujnog vjetra za sav promet trenutno su zatvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno; mjestimice kiša, u višem gorju ponegdje može biti susnježice i snijega, a na jugu pljuskovi i grmljavina, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Oborina će biti češća u prvom dijelu dana. Puhat će većinom umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar, poslijepodne u slabljenju. Na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita i Biokova na udare olujna, ponegdje i orkanska bura, a na jugu umjereno jugo i istočni vjetar, navečer u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.

Zbog olujnog vjetra za sav promet trenutno su zatvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina) te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački; Paški most.

Vrijeme u ostatku tjedna

Izidor Pelajić iz DHMZ-a prognozirao je za HRT da će u idućim danima unatoč promjenjivoj naoblaci, u kopnenom području biti i sunčanih razdoblja, a kiša će uglavnom izostati.

FOTO Pogledajte kakve temperature se idućih dana očekuju u velikim gradovima

1/7

"Vjerojatno će je ipak biti mjestimice opet u srijedu. Dnevna temperatura u utorak će malo porasti, a jutarnja sve niža, pa osim na mjestimičnu maglu, ondje gdje izostane sjeverni i umjeren sjeveroistočni ili sjeverozapadni vjetar, može biti i magle i mraza.
 Na Jadranu idućih dana bar djelomice sunčano, ali i dalje relativno vjetrovito. Bura će malo oslabjeti u utorak, no opet će jačati već od srijede na oblačnijem sjevernom dijelu, gdje će najprije i oslabjeti, a duž ostatka obale jačat će u četvrtak, kad će se i dnevna temperatura malo sniziti", prognozirao je Pelajić. emisija Vrijeme, Foto: HTV/HRT

Sutra se tako očekuje najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 14 do 19 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije