Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ralice izvlačile pijance koji su vozili u suprotnom smjeru

01. siječnja 2009. u 23:33 6 prikaza

Sve ceste na Sljemenu, na kojemu će se 4. i 6. siječnja održati utrke Svjetskoga kupa u skijanju, očišćene su i posoljene, tako da straha od poledice ne bi trebalo biti. Da tri ekipe zimske službe u smjeni rade kako treba, uvjerili smo se danas u poslijepodnevnim satima.

Promet bez problema
– Cijelu noć prolazili smo ralicama i posipali ulice mješavinom soli i kamena. Budući da asfalt upija sol, cesta je osigurana i za nekoliko dana. No, stalno nadziremo stanje – kazao je vozač Zimske službe Marko Pavić i dodao kako automobili i autobusi Sljemenom voze neprestano i bez problema.

Problem su, međutim, Zimskoj službi večeras stvorila dvojica mladića jer su pijani vozili u pogrešnom smjeru i sletjeli s ceste. Slijedilo je izvlačenje sajlama. Nakon toga mladići su ponovno pokušali krenuti prema gradu, no nisu stigli daleko – zaletjeli su se u zaštitnu ogradu. Mario, Marko i Ante iz Zimske službe tada su im naredili da ostanu na Sljemenu dok se ne otrijezne.

A posve trijezna i puna zavidne energije prvoga dana nove godine bila su djeca, njih stotinjak s roditeljima slobodni dan odlučio je provesti sanjkajući se na Sljemenu.

– Nemamo što drugo raditi pa smo došli na sanjkanje. Vjerojatno ćemo ostati dok se ne smrači – kazao je Ivan, koji je na sanjkama vozio trogodišnjega sina Dominika. Patrik i Maksimilijan, 10-godišnjaci, neumorno su se spuštali na plastičnim sanjkama iako ih je od padova već boljela stražnjica.

S tuluma na sanjke
– Najbolje je kada padnemo u snijeg – smiju se dječaci. Očevi Danijel i Teodor nakon slavlja svoje su kćeri, šestogodišnjakinju i sedmogodišnjakinju, također doveli na sanjkanje. Mame se, kažu, odmaraju. Studentice Deana, Anja i Marija tulumarile su do 4 ujutro, a onda su uzele sanjke.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak