Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza bez kraja

Radnice DTR-a najavile štrajk, a vlasnik poručuje da u ponedjeljak dobivaju plaću

Radnice DTR-a
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.07.2014.
u 09:00

Vlasnik Milan Carić kaže kako do štrajka neće doći jer će naći kompromise i isplatiti radnicima preostale plaće

U Domaćoj tvornici rublja (DTR) većina ih radi još od tinejdžerskih dana. Bili su emocionalno vezani uz prvi posao, no četrdesetak radnika i radnica, koliko ih je zaposleno u pogonu u Brckovljanima te u trgovinama, toliko su iscrpljeni vlastitom borbom da čak priželjkuju da vlasnici konačno stave ključ u bravu. Posljednju su plaću, za veljaču, dobili 19. svibnja. Nemaju više strpljenja čekati da se stanje poboljša, a tvrtka u predstečajnoj nagodbi stane na noge.

– Ako se prijavimo na burzu, barem ćemo jedno vrijeme primati naknadu od 1200 kuna – kazala nam je jedna od radnica. Kada su ih usred štrajka prije više od pola godine na javnoj dražbi kupili poduzetnik Milan Carić i odvjetnik Anto Nobilo, očekivanja su bila velika. U DTR poslali su i kriznog menadžera koji je tvrtku trebao izvući iz krize, no sve je opet krenulo istim smjerom. Novca nije bilo, a ono malo što je znalo sjesti od novih nagodbi i ugovora pojele su ovrhe iz Fine koje su zatražili bivši radnici za neisplaćene mirovine i otpremnine.

– Šezdeseti dan blokade računa u pogon je došao vlasnik Milan Carić i obećao da će do ponedjeljka isplatiti preostale plaće i ponuditi rješenje za isplatu svih drugih radničkih potraživanja ili stvoriti preduvjete da poduzeće pokrene stečajni postupak – kazali su iz sindikata. Ako vlasnik ne ispuni dano obećanje, radnice će, kažu, biti prisiljene u ponedjeljak u 12 sati opet stupiti u štrajk.

– Do štrajka neće doći. Na sastanku ćemo naći kompromise. Ponestalo je novca, no sve će biti u redu – kazao je Carić, dok je Nobilo dodao da nikad nije preuzeo dionice te da je DTR sad isključivo u Carićevu vlasništvu.

Komentara 5

PC
poshten_chovek225
07:29 13.07.2014.

Zasto nije tu doso premijer a ne u Uljank dok on uz kavu opusteno pusi cigaretu ovi radnici si kosu cupaju od muke odakle ce uzet za kruh djeci

OG
Oger
11:13 13.07.2014.

poshten_chovek225, prije nego lupis dovoljno je da utipkas Kriminal i korupcija u DTRu. Da li ti je poznato da je DTR privatiziran jos 1992.?

DI
Dingač
01:06 14.07.2014.

za nobila i Cari ća vrijedi samo zakon vesterna. čestitaću javno onome tko im prospe zelenu masu na asfaltu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije