Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko su zamjenici?

Rađenović će Ostojiću voditi financije i gospodarstvo

Igor Rađenović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
23.04.2013.
u 12:00

Neki kandidati znaju, a neki se još nisu odlučili koga će postaviti kao svoje pomoćnike ako i kada dođu na čelo grada

Zamjenici gradonačelnika “pokrivat” će društveno-gospodarska područja, a kao najpoznatiji “iskočio” je Igor Rađenović, javnosti poznat kao direktor Zagrebačkih cesta koji je počeo rješavati kriminal nakon čega je pretučen. Bavit će se, kaže, gospodarsko-financijskim sektorom. Sadašnji prvi čovjek financija Slavko Kojić, ali i sadašnja dogradonačelnica Jelena Pavičić-Vukičević, mogli bi biti zamjena Milanu Bandiću.

No još nije odlučeno, a na iste pozicije navodno bi mogli zasjesti Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport, ili Željko Horvat, gradonačelnikov savjetnik. Uz Rađenovića, desna ruka Rajku Ostojiću za društveni segment upravljanja gradom je HNS-ovac Tomislav Stojak, potpredsjednik gradske organizacije. Branku Vukšiću pomagat će producent Ivan Maloča, zadužen za kulturu i dio privrede - prvenstveno za projekt filmskog grada na Zagrebačkom velesajmu, te mlada ekonomistica Sara Bajlo Cindrić, koja će, kao inicijatorica osnivanja vrtića na fakultetima za boravak djece mama-studentica, biti zadužena za socijalu i mlade.

Vladimiru Ferdeljiju zamjenici dolaze iz stranaka koje ga podržavaju. Šef HSS-a Nenad Matić zadužen je za “ruralni Zagreb”, a neurokirurg Vjekoslav Jeleč brinut će o zdravstvu i socijali. Tatjana Holjevac će o zamjenama odlučiti kroz nekoliko dana, a HDZ još pregovara s partnerima.

>>Rat predizbornim plakatima: Udaraju gdje najviše boli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije