Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNA SIGURNOST

Prometni stručnjak: Mostovi u Zagrebu u lošem su stanju, treba ih zatvoriti

Rupa na Savskom mostu privremeno sanirana iako je podnožje potpuno derutno
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.06.2019.
u 12:44

Kada bi se neki od mosta morao zatvoriti stručnjak naglašava da se priprema mora uraditi kvalitetno

O stanju zagrebačkih mostova počelo se govoriti nakon što se u talijanskoj Genovi srušio veliki most i ubio 41 osobu.

Od sredine prošle godine kada se dogodila ta strašna nesreća u Zagrebu se malo toga promijenilo. Jedna od tih malih promjena su radovi na Mostu slobodu. No stručnjak Željko Marušić koji je za N1 komentirao stanje mostova upozorava da su ti objekti opasni po život.

- Stanje je loše. Koliko je loše, teško je procjeniti. Ako je stanje loše, možda bi bilo najbolje zatvoriti mostove. Kakvo je stanje, to trebaju reći građevinski stručnjaci. Velika je vjerojatnost da će ih se trebati srušiti i izgraditi ponovo. Bojim se da će se netko trebati odlučiti za ovako radikalni potez - govori Marušić.

O mogućnosti da se mostovi zatvore i kakav bi to značaj imalo.

- Sadašnji problemi u prometu postali bi još gori. Rekonstrukcija rotora pokazala je da se priprema može napraviti kvalitetno. Zatvaranje mostova će biti udar na promet, ali to se mora napraviti kvalitetno. Ne treba čekati. Scenarij rušenja mosta bi srušio imidž Zagreba koji je turistički grad -

Saniran Savski most

Komentara 8

ST
stefj
13:15 08.06.2019.

Jako dobro napisan članak da se malo podigne panika među građanima... Most koji treba sanirati je Savski most koji je pješački, Most slobode se popravlja, a Most mladosti će izdržati još neko vrijeme. Niti jedan most ne treba rušiti... Uostalom, vidite koliki je problem u Hrvatskoj napraviti most, Zagreb nije izuzetak. Ako srušimo mostove možemo slobodno uvesti skele, jer novi neće biti izgrađeni još desetljećima... Novaca ima, ali uhljebi pojedu sve i nije im dosta, dok krediti koji se uzimaju vrlo brzo nestanu jer se sve plaća po 10 puta više nego što košta u trgovinama. Zato niti nema velikih infrastrukturnih projekata ovdje, kumovi su preskupi, korupcija je na tolikom nivou da čak niti Arapi ne dolaze investirati ovdje...

RP
rpzagreb
15:36 09.06.2019.

Civilizacijska sramota. Sve dok netko neće početi snositi odgovornost...konkretnu i jasnu, ništa se neće promijeniti. Zagreb se pretvorio u seljačku kasabu tako da bravo za sve bandićeve glasače!

BO
Bojnik
13:52 08.06.2019.

Ovo izvjesce o stanju mostova i prijetnja kolapsom prometa je nista drugo nego smirivanje Bandica od napada na Divjak. Štromar kao ministar graditeljstva odma poslao kaznenu ekspediciju u vidu inspektora.Pa ono rusenje djela pjesackog mosta....i o tome bi trebala progovoriti policija.Kako je otpala kompletna kocka kad je to tehnicki nemoguce ako netko neodreze armaturnu mrežu koja je povezana sa drugim djelovima mosta.Moglo se desiti da propadne asvalt i da mreza ostane sto bi znacilo da nitko nemoze propasti kroz to....ovo vise slici na poljudsku svastiku nego nesrecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije