Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POLA STOLJEĆA

Ovaj grad u blizini Zagreba postao je apsolutni hit: Nudi sve sadržaje, a sada niče još jedno moderno zdanje

Foto: Grad Samobor
1/2
30.11.2023.
u 14:27

Na otprilike pola sata od Zagreba, a ima sve sadržaje. Grad Samobor posljednjih je godina sve veći hit pa ne čudi da se kvadrat u tom gradiću brže rasproda nego izgradi.

Prepoznale su ga i brojne mlade obitelji koje ondje kupuju stanove ili grade kuće. Spoj prirode Žumberačkog gorja, čisto zraka i mira, spojen je zagrebačkom obilaznicom s metropolom, a na dvadesetak minuta je i šoping-meka u Brežicama u Sloveniji. Prekrasne šetnice, kulturni programi, restorani i trgovine smjestile su se i u Samoboru, a u blizini je i poslovni centar Svete Nedelje. Ovakvi pozitivni pomaci rezultirali su i dobrim demografskim kretanjima pa se mlade obitelji kojih je sve više odlučuju na djecu stoga se u Samoboru, koliko god nevjerojatno zvuči, nakon punih pola stoljeća gradi nova moderna osnova škola.

Nakon što je početkom ove školske godine svoja vrata učenicima prvih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija otvorio trenutno najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području Samobora, onaj u Langovoj ulici, Grad Samobor sada kreće u realizaciju dugo očekivane kapitalne investicije – izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane.

Foto: Grad Samobor

Škola i sportska dvorana planirane su na području nekadašnje vojarne na način da će se rekonstruirati i dograditi postojeći objekt br. 5. Grad je pripremio kompletnu dokumentaciju i ishodio građevinsku dozvolu, a sada su osigurana i financijska sredstva za gradnju, jer je iz fondova EU-a ostvareno čak gotovo 10 milijuna eura.

– Ovo je najveći iznos sredstava koji smo do sada ostvarili za jedan od brojnih projekata. Osiguranje sredstava za ovaj projekt planirali smo dijelom iz vlastitih prihoda Grada, a dijelom iz kapitalne pomoći iz fondova EU-a. Sada se taj plan ostvario na najbolji mogući način, jer imamo zatvorenu financijsku konstrukciju za realizaciju ovog povijesnog projekta u Samoboru. Pokrećemo sve potrebne procedure kako bi izgradnja i rekonstrukcija nove osnovne škole, na zadovoljstvo svih naših sugrađana, počela što prije. Samobor će nakon više od 50 godina dobiti novu školu  – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

Projektom je planirano 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika. Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije: zbornice, kabineti te uredi za stručno osoblje. Projektom je predviđena i izgradnja školske sportske dvorane s pratećim sadržajima, povezane sa zgradom škole.

Komentara 11

JR
Jr48
18:11 30.11.2023.

Mogli bi se potruditi oko željeznice za Samobor jer javni prijevoz je kriminalno loš. Ovaj Samoborček i Autoturist su preskupi i nema dovoljno linija i to je najveći problem Samobora.

PE
Pendrek57
18:05 01.12.2023.

Dajte nemojte bit smijesni. Pa nebum stanoval u Samoboru, a za sve ostalo bum se vozil u ZG Tak da ja i dalje ostajem u ZG-u.

MI
mikimouse12
17:47 30.11.2023.

Bude Hit kad idu ljudi vikendom na sajam i za fasnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije