Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobunili se roditelji

Đaci se smrzavaju na nastavi, a školsku struju umjesto grijalica troši Mercedes

Foto: Čitatelj
1/5
24.11.2023.
u 15:26

Učenici i profesori OŠ Ivanja Reka već se, kako prenose 24 sata, smrzavaju na nastavi jer u školi nema grijanja, a razlog tome nedavna je eksplozija dimnjaka

Već se dva tjedna, kako prenose 24 sata, učenici i profesori zagrebačke Osnovne škole "Ivanja Reka" smrzavaju na nastavi, a razlog je, kako ističu roditelji tamošnjih đaka, eksplozija dimnjaka do koje je došlo prije dva tjedna. 

Zabrinuti roditelji za 24 sata kazali su da su se već nekoliko puta obratili ravnateljici Dubravki Crnić jer se djeca nakon oštećenja dimnjaka ne mogu grijati, no ona, tvrde, nije reagirala. 

– Neka djeca su se prehladila od sjedenja na hladnoći, kašlju. Neki roditelji ipak su odlučili dati djeci deke jer nemaju kamo s njima i nije lijek da ih se ne šalje na nastavu – kazao je otac jednog školarca za 24 sata. 

– Obećali su da će raditi dizalice topline, ali one ne rade i na nastavi je i dalje hladno, pogotovo u malim razredima – dodao je drugi roditelj.

Roditelji su privremeno rješenje pokušali naći u grijalicama, no ravnateljica im je, navode, kazala kako školska struja za to nije dovoljno jaka, no jednog dana pred školom ih je dočekalo iznenađenje. 

VEZANI ČLANCI: 

– Ravnateljica je rekla da struja nije dovoljno jaka. A danas smo vidjeli da se na školsku struju, koja nije dovoljno jaka, puni električni auto. Automobil koji se vidi na snimci nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju – kazao je jedan roditelj.

– Ravnateljica je, dok su se djeca prošlog tjedna smrzavala, otišla na službeni put na usavršavanje. A kada su jučer roditelji na vijeću roditelja pitali ravnateljicu što se dogodilo s grijanjem, ona im ni na to nije znala odgovoriti. Pustila je tajnicu da objašnjava razloge eksplozije dimnjaka, za što sigurno nije stručna ni odgovorna – za 24 sata dodao je drugi roditelj. 

VEZANI ČLANCI: 

O cijeloj smo situaciji upitali i gradsku upravu iz koje su nam, među ostalim, kazali kako je odmah po zaprimanju obavijesti o kvaru u školskoj kotlovnici provedena ekspertiza i dogovorena sanacija oštećenja. Dodali su i kako je za sanaciju potreban specifični materijal koji se izrađuje po narudžbi zbog čega nije mogla biti izvedena u kratkom roku te kako se sanacija plinskog dijela sustava grijanja očekuje u sljedećih desetak dana. 

Doznajemo i kako sporni automobil marke Mercedes koji se, kako kažu iz Grada, neovlašteno punio koristeći školsku struju, pripada jednom od djelatnika škole. 

– Po saznanju o neovlaštenom punjenju automobila od jednog djelatnika škole, ravnateljica škole djelatniku je izdala pisano upozorenje na obvezu iz radnog odnosa, odnosno opomenu pred otkaz – kažu iz Grada.

 

Komentara 14

Avatar Svračak
Svračak
17:22 24.11.2023.

Samo još jedan dokaz da u svakome čuči manji ili veći lopov ili da prilika čini lopova.

Avatar suludih10
suludih10
17:51 24.11.2023.

Proleteri svih zemalja zgrozite se!

LO
Lolita3
16:09 24.11.2023.

Odvratno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije