Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 smještajnih jedinica

Otvorena Dnevna bolnica u sklopu KB Sveti Duh

Tomašević otvorio nove prostorije Dnevne bolnice u okviru KB Sveti Duh
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
11.06.2021.
u 16:08

Nove je prostore otovrio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuvši da je projekt izgradnje dnevne bolnice - jednodnevne kirurgije zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga.

Nove prostorije opremljene su sa 100 smještajnih jedinica, a ondje se nalaze internistički, neurološki, kirurški, anesteziološki, ginekološki te terapijski dio za potrebe fizikalne medicine i rehabilitacije. Dnevna bolnica Kliničke bolnice Sveti Duh uz podzemnu garažu prostire se na 23 tisuće metara kvadratnih. A uz rekonstrukciju  bolnice, izgrađena je i podzemna garaža na 14.500 metara kvadratnih čime je riješeno pitanje prometa u mirovanju sa 477 parkirnih mjesta. 

Nove je prostore otovrio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuvši da je projekt izgradnje dnevne bolnice - jednodnevne kirurgije zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. 

- A uz veliku potporu i suglasnost Ministarstva zdravstva osigurano je financiranje nabave medicinske opreme iz bespovratnih sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije - objasnio je Tomašević, a zahvalio je i zdravstvenim djelatnicima na nesebičnom radu i požrtvovnosti, posebice u ovom vremenu pandemije kada neprestano daju svoj doprinos. 

Ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić istaknuo je kako bolnica ove godine obilježava 217 godina postojanja i kontinuiranog rada te kako se samo sinergijom na lokalnoj i nacionalnoj razini može nastaviti njezin izvrstan rad

- Hvala Gradu Zagrebu - našem vlasniku i osnivaču, svima koji su svojim odlukama i izgradnjom dali svoj doprinos da danas imamo ovu Dnevnu bolnicu! Naše medicinsko osoblje predano radi kako bi svim pacijentima pružili potrebnu medicinsku skrb te im osigurali uvjete za vrhunski rad - rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mariocar
13:19 12.06.2021.

Tomačević prvo kaj treba na Svetom Duhu rastjerati ovu ekipu kaj stoji oko njega. Ne znaš koji je od njih pokvareniji, podliji i već snob. FUJ

PU
paul-umpe
08:16 12.06.2021.

ovako je i HDZ gradio a SDP otvarao auto ceste tunele pristanista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije