Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tomašević poslao novu uputu čelnicima gradskih tijela, sve moraju dostaviti do 15. lipnja

Navodi se i da su čelnici svih gradskih upravnih tijela dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost proračunske potrošnje
11. lipnja 2021. u 09:41 27 komentara 5286 prikaza
Zagreb: Tomislav Tomašević preuzeo dužnost gradonačelnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poslao je svim gradskim upravnim tijelima novu uputu o mjerama štednje.

Zagreb: Tomislav Tomašević i Darko Horvat dali izjave medijima Prvi susret s Plenkovićem u banskim dvorima Tomašević: Sastanak je bio konstruktivan. Očekujem novu eru, bit ćemo pravi partner

Kako stoji u uputi, mjere štednje uvode se zbog prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, zbog povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa, kao i za borbu protiv epidemije zbog primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz gradskog proračuna, zbog uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenog prihoda te zbog osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza.

444 DANA NAKON POTRESA Markuševčani: Neka nam Tomašević kaže kad će stići bageri

Navodi se i da su čelnici svih gradskih upravnih tijela dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost proračunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo do poteškoća ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova.

U dopisu stoji da se mjere štednje trebaju dostaviti do 15. lipnja Gradskom uredu za financije. 

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • lijepa_li si:

    kad mu dostave tone izvještaja(koji će naravno opravdavat svaku kunu) žalit će se na opsežnost dostavljenog materijala! no bitno je da se dela.

  • optrt:

    Predstava za javnost, još uvjek se ponaša kao da je u oporbi ili aktivist..

  • stefj:

    Hm, ajde, ovo ima više smisla nego uzimati neke vanjske revizije, pa onda se svađati koji trošak je zašto itd... Ali, zar nije jedna od glavnih udarnih mantri u predizbornoj kampanji bila da su sve to uhljebi, na pozicijama samo ... prikaži još! zato da uzimaju u korist Bandića i njegove klike, zar nisu svi ti pročelnici nesposobni?