Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na cvjetnom trgu

Održana akcija "Začin ljubavi": Kupite lončanicu, a mi je biljke novimo palijativnim bolesnicima

Zagreb: Volonteri palijativne skrbi organizirali akciju "Začin ljubavi"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
10.10.2020.
u 16:00

Krajnji cilj je da se ova akcija ne održava u određenom vremenskom periodu, već tijekom cijele godine, a ovakve manifestacije barem jednom godišnje, rekla je Blaženka Eror Matić, predsjednica udruge La Verna.

Lončanice ružmarina, bosiljke, lavande i drugog začinskog bilja na svom su štandu danas prodavali članovi udruge Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, a nakon simbolične donacije od 35 pojedinog kupca, te će se lončanice odnijeti jezinim korisnicima ili palijativnim bolesnicima koje donatori osobno poznaju, ali ih ne mogu posjetiti zbog korone. Održana je tako akcija "Začin ljubavi"  koju udruga organizira zajedno s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a na ovaj način obilježio se i Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi. Akcija traje tijekom rujna i listopada, a pokrenuta je u rujnu ove godine od strane udruge La Verna s ciljem smanjenja izoliranosti osoba u palijativnoj skrbi koje su tijekom epidemioloških okolnosti dodatno isključene od društva.

Događaj na Cvjetnom trgu, u sklopu kojeg su građanima bile ponuđene lončanice sa začinskim biljem na štandu, održan je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. 

- Još prije 30 godina Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je drugu subotu u listopadu Svjetskim danom hospicija i palijativne skrbi, a time današnja manifestacija dodatno dobiva na značaju. Od srca čestitam udruzi La Verna i Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom na organizaciji, kao i volonterima i građanima na podršci akciji „Začin ljubavi“. Vjerujem da će, uz podršku grada Zagreba, uspješno nastaviti podizati razinu svijesti o ovom važnom elementu zdravstvene i socijalne skrbi i pružati pomoć onima kojima je najpotrebnija - rekao je  Bandić te potom prošetao postavljenim štandovima, upoznao se s volonterima i donacijom dodatno podržao akciju.

- Iznimno sam ponosna na velik odaziv akciji i građane koji su uistinu pokazali veliko srce. Željela bih se svima uključenima zahvaliti na uspješno održanoj prvoj, od nadam se mnogih manifestacija akcije „Začin ljubavi“. Krajnji cilj je da se ova akcija ne održava u određenom vremenskom periodu, već tijekom cijele godine, a ovakve manifestacije barem jednom godišnje. Također bih se željela zahvaliti i podršci gradonačelnika i Grada Zagreba, bez koje ovo ne bi bilo moguće. Pozivam sve građane da nastave podržavati naš rad online donacijama, a mi ćemo nastavljati unaprjeđivati palijativnu skrb. Zajedno možemo napraviti pozitivne pomake u društvu -  rekla je Blaženka Eror Matić, predsjednica udruge.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar cuki2020
cuki2020
10:06 12.10.2020.

Naslov? Lektor Akcija sa biljkama za svaku pohvalu

KA
kajbiti
10:31 11.10.2020.

Novimo??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije