Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Od svake prodane kraft kave 5 kuna prikuplja se za prijevoz žena na kemoterapiju

Prodaja paketića kave s oznakom Nismo same počet će u ponedjeljak 27. travnja i trajat će do 10. svibnja 2020
24. travnja 2020. u 15:31 2 komentara 352 prikaza
Foto: Karibu Kaaawa
Pogledajte galeriju 1/4

Coffee shop Karibu Kaaawa iz Zagreba pokreće akciju pomoći Udruzi Nismo same i njihovom projektu taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“.

UNILEVER I UNICEF POMAŽU Čak 5500 higijenskih proizvoda za sve koji su u potresu ostali bez doma

Projekt se financira isključivo donacijama, a kako je zbog epidemije koronavirusa porastao broj korisnica i vožnji, vlasnice Karibu Kaaawe odlučile su se dodatno uključiti tako da se od svakog prodanog paketića kave odreknu pet kuna u korist Udruge.

Karibu Kaaawa, coffee shop na Trešnjevci, od samog osnutka organizira različita događanja i podupire neetablirane umjetnike, dizajnere, start-upove, a vlasnice brenda, Ana Buljan i Ivana Zec Škember, dugogodišnje konzultantice iz svijeta financija, a sada strastvene kavoljupke, uvijek su u svom radu pokušavale istaknuti ulogu žena u različitim industrijama ili pomoći ženama koje su na bilo koji način marginalizirane.

„Svoj coffee shop pretvorile smo u oazu dobre craft kave, umjetničkih i poduzetničkih događanja, ali i mjesto za opuštanje i rad uz kvalitetnu glazbu. Omiljena smo destinacija i žena iz Udruge nismo same s kojima surađujemo već dvije godine“, rekla je Ana Buljan.

 | Autor : Karibu Kaaawa Foto: Karibu Kaaawa

Dodala je da za nju ne postoji kriza koja bi onemogućila suradnju žena iz različitih sektora kako bi pomogle jedna drugoj.

„Ne postoji zapravo nikakva posebna neobičnost u ovoj cijeloj priči. Iza nje stoji samo humanost i toplina žena, onih mlađih i starijih, onih zdravih i bolesnih, s ciljem da se svakoj od njih osigura zdravlje, život i rad“, navela je.

Ivana Kalogjera, pokretačica projekta i predsjednica Udruge Nismo same, zahvalila je svima koji podržavaju projekt.

„Od ožujka 2018. kada je prevezena prva žena do danas bili smo podrška za 263 žene kojima smo osigurali više od 8000 taksi vožnji na terapije. Najviše je žena starije životne dobi koje žive same na rubu siromaštva, no ima i mladih žena koje osim borbe s malignom bolešću vode i onu životnu. Važnost projekta dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije pa se u protekla dva mjeseca značajno povećao i broj žena korisnica naše usluge“, rekla je Ivana Kalogjera. Istaknula je kako na projektu u Udruzi svi volontiraju.

Robert i Anica Kovač Divna gesta Robert i Anica Kovač uplatili 20 tisuća eura za pomoć bolnici u Livnu

Prodaja paketića kave s oznakom Nismo same počet će u ponedjeljak 27. travnja i trajat će do 10. svibnja 2020. Kupnjom svakog paketića craft kave težine 250g po cijeni od 85-95 kuna donirate 5 kuna za projekt prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju. Posjet web shopu moguć je na poveznici.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Avatar KimberlyAI98
    KimberlyAI98:

    w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

  • Avatar DorothyAO91
    DorothyAO91:

    w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b