Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijelo ljeto radovi

Od 1. 6. zatvara se špica, počinje 8,7 milijuna teška obnova Cvjetnog

Cvjetni trg
arhiva VL
13.04.2012.
u 11:00

Obnova će se raditi u četiri faze, a još se ne zna kamo će biti premještene cvjećarnice. Ne zna se još sigurno gdje će se početi, no najvjerojatnije će obnova krenuti od Varšavske i Gundulićeve ulice – kazao je pročelnik Jelavić

Prvog dana lipnja zatvorit će se dio špice! Naime, taj je datum određen kao početak obnove Trga Petra Preradovića.

Četiri faze radova

Nakon isteka roka, zbog žalbe tvrtke koja je konkurirala za natječaj, posao vrijedan 8,663 milijuna kuna dobila je Tehnika d.d., a omiljeno mjesto za subotnju šetnju, Cvjetni trg pod “opsadom” građevinara bit će da 1. rujna. Dotad je planiran završetak radova. Obnova koja uključuje zamjenu podne obloge od 5920 četvornih metara zahvatit će Margaretsku, Preobražensku, Varšavsku i Preradovićevu ulicu (do Tesline), a radit će se u četiri faze.

– Planirani radovi namjeravaju se izvesti u razdoblju od tri mjeseca. Radit će se u četiri faze, kako se ne bi zakinulo ugostitelje koji tamo imaju svoje lokale te druge obrtnike i vlasnike dućana – kazao je pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada Davor Jelavić. Prva ulica koja bi trebala biti raskopana, kako kažu iz spomenutog ureda, najvjerojatnije je Varšavska na križanju s Gundulićevom ulicom.

– Ne zna se još sigurno gdje će se početi, no najvjerojatnije će obnova krenuti od Varšavske i Gundulićeve ulice – dodao je pročelnik Jelavić.

Grad će se pobrinuti i za vlasnike kioska s cvijećem, kojih na Cvjetnom trgu ima šest, a obećavaju da će ih premjestiti na adekvatnu lokaciju, jednako prometnu kao što je njihova trenutačna.

– Cvjećare ćemo premjestiti na druge lokacije. Ne zna se točno koje, no to će biti lokacije na kojima oni neće biti zakinuti kada je riječ o zaradi. Lokacije će biti jednako prometne. Hoće li to biti Zrinjevac, još nije određeno – kazao je pročelnik Jelavić.

Hir gradonačelnika

Proračunske milijune rezervirane za obnovu trga skupštinski zastupnik Jurica Meić (SDP) smatra novim hirom gradonačelnika Milana Bandića.

– Nije vrijeme da se novac troši na to. Očito gradonačelnik želi nakon svoje vladavine ostaviti neki spomenik, što će biti Cvjetni trg. Postoje puno važniji projekti koje bi trebalo financirati i koji su primarniji – rekao je Meić.

Komentara 10

LA
Lavica7
12:24 13.04.2012.

U SRCU turisticke sezone...

TM
trade_mark
13:16 13.04.2012.

umjesto cvjetnog trga prioritet bi bio popraviti ilicu na potezu od trga do frankopanske, jer je cijeli taj potez uništen nakon konvoja bagera i kamiončina koje je krimos i masovni killer tomo H. angažirao radi svojeg centra cvjetni. to što se sada tramvajske tračnice raspadaju i javni promet stoji u špici tijekom radnih dana očito nije bandićev prioritet. osim toga, samo idiotu može pasti na pamet da postavlja granitne ploče. bandića bih pozvao na ugodnu šetnju granitnim pločama kad padne kiša ili kad padne snijeg, jer očito nikad nije hodao ilicom po takvim vremenskim uvjetima pa ne zna da je to jako, jaaaako sklisko i da je to recept za slomljene ruke, noge i ostalo. ali štaš ti dođosima objašnjavat? glavno je da on sebi pospremi proviziju u džep, a ušljiva bagra nek plaća i nek pati. na kraju krajeva, lijepo je gradonačelnik rekao pred par godina: kome ne odgovara, nek seli iz zagreba. FUJ!

MI
Milkica
11:08 13.04.2012.

Sramota!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije