Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ali ne rade sanitarije

Nove informacije oko urušavanja tla u Samoboru: 'Stanari se mogu vratiti, rupa se ne širi'

20.02.2022.
u 16:03

Došlo je i do puknuća betonskog zida na jednoj od ograda pored dvorišnih zgrada, a rupa je, prema zadnjim informacijama, bila površine od 20 četvornih metara.

Državni inspektorat, rekla je za Večernjak samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, dao je prvi nalaz prema kojemu se stanari mogu vratiti u svoje domove, ali je problem što cijev od odvodnje nije u funkciji pa neće moći neko vrijeme koristiti sanitarije. Riječ je, podsjetimo, o 11 stanovnika zgrade kod urušenog dijela dvorišta u samoborskoj Ulici Lešće na broju 31A.

- Na njima je da odluče o tome, ali ako ne žele, još uvijek vrijedi naša ponuda o privremenom smještaju. Nadzori će biti još neko vrijeme u tijeku i čekamo daljnje informacije. Dobra vijest je da se prema tom prvom izvidu zasad rupa više ne širi dalje, ali treba još provesti detaljnu analizu – istaknula je P. Škrobot.

Srećom, spomenimo, ozlijeđenih pri urušavanju nije bilo te su na vrijeme evakuirani svi koji su bili u opasnosti i pronašli privremeni smještaj. Čitavu je noć na terenu bila ekipa iz Ravnateljstva civilne zaštite, gradonačelnica Petra Škrobot, njezin zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Petar Burić i samoborski vatrogasci. A mjesto urušavanja su obišli i iz tamošnjeg Vodovoda, HEP-a i Plinare te zasad su utvrđena vidljiva oštećenja na kanalizacijskim cijevima.

Došlo je i do puknuća betonskog zida na jednoj od ograda pored dvorišnih zgrada, a rupa je, prema zadnjim informacijama, bila površine od 20 četvornih metara. Koji je točno uzrok urušavanja zasad nije poznato. Zgrada je „niknula“ prije otprilike pet godina. Sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
17:09 20.02.2022.

U tekstu kažu: 'Koji je točno uzrok urušavanja zasad nije poznato.' Samo jedno jednostavno pitanje: Ako se ne zna uzrok urušavanja na temelju čega je inspektorat dozvolio povratak stanara u zgradu? :-)

Avatar xilandar
xilandar
16:51 20.02.2022.

Sve po hrvatskoj puca i urusava se! Propala drzava...

DU
Deleted user
07:57 23.02.2022.

Dobro je kad netko pošalje fotografiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije