Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanari evakuirani

Drama u Samoboru, urušilo se tlo u dvorištu zgrade. Gradonačelnica: Sinoć je to izgledalo puno strašnije

Zagreb: Na Bukovcu se urušio potporni zid
Borna Filic/PIXSELL
20.02.2022.
u 11:46

Zgrada je sagrađena prije otprilike 5 godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade

Kako je izvijestilo Ravnateljstvo civilne zaštite došlo je do urušavanje tla u dvorištu stambene zgrade u Samoboru.

"Sinoć oko ponoći zaprimljena je dojava stanara zgrade u Samoboru da je osjetio podrhtavanje i izašao iz zgrade te vidio kako je došlo do urušavanja tla u dvorištu stambene zgrade. Vizualnim pregledom utvrđeno je da je sa stražnje strane zgrade došlo do urušavanja tla površine 5x4 metra, nepravilne dubine (na najdubljoj točci oko 270 cm), te se vide oštećenja kanalizacijskih cijevi u dubini tla. Zgrada je sagrađena prije otprilike 5 godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade.

U zgradi žive tri obitelji, ukupno 11 stanara, koji su napustili zgradu i pronašli privremeni smještaj. Obaviještene su nadležne službe. Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Samobor, gradonačelnica Grada Samobora i njezin zamjenik - načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, Plinare i HEP-a. Mjesto događaja osiguravaju službenici PP Samobor", priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot dala je izjavu za medije. 

"Ponudili smo noćas smještaj za stanare. Prema onome što je inspektorat rekao sve će biti u redu. Sinoć je to izgledalo puno strašnije, prije nego je inspektorat izašao na teren. Ograda je pala, morat će se ograda sanirati", kazala je. 

U jutarnjim satima na teren je izašla građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide.

Kako smo već prije doznali od gradonačelnice Samobora Petre Škrobot riječ je o zgradi na adresi Lešće 31a. Kazala je za Večernji list da su cijelu noć bili na mjestu događaja, te da će nakon sastanka ponovno obići mjesto urušavanja.

O propadanju tla u Samoboru izvijestila je i zagrebačka policija. 

"Jučer, 19. veljače oko 23.50 sati na području Samobora u Ulici Lešće, u dvorištu stambene zgrade iz neutvrđenog razloga došlo je do urušavanja tla površine oko 20m2 u dubinu do pet metara te je došlo do puknuća betonskog zida dvorišne ograde. Na mjesto događaja izašle su druge nadležne službe dok ozlijeđenih osoba nije bilo", izvijestila je policija.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Zgubider.
Zgubider.
14:57 20.02.2022.

Niti jedna prava slika klizišta! Ali zato imamo 150 slika vjenčanice Hane Huljić- od napred, sa strane, pa čak i ispod...

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
14:47 20.02.2022.

Opet neki 'rođo' štedio na materijalu dok je gradio? :-)

LO
lonicera
10:47 20.02.2022.

Jadni ljudi. Kupili stan prije 5 godina, sada mogu ostati bez svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije