Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLASILI GA PINOKIJOM

Bunt u zagrebačkoj Dubravi: Tomaševićev aktivizam je ništa u odnosu na ono na što smo mi spremni

Foto: Dario Topić/Večernji list
1/9
05.11.2022.
u 14:04

Na kraju konferencije Alin Kavur pred okupljenima je bacio kartonski lik Pinokija koji simbolizira Tomaševićeva neispunjena obećanja, uz pjesmu Prljavog kazališta Radio Dubrava.

Dubravi je dosta! poruka je to jutros održane konferencije za medije na Tržnici Dubrava ispred prostorija Vijeća Gradske četvrti. Konferenciju je predvodio predsjednik VGČ Donja Dubrava Trpimir Majcan (HDZ), a okupilo se i dvadesetak članova Mjesnih odbora i lokalnih udruga te braniteljskih zajednica.

Svi oni glasno su izrazili negodovanje i nezadovoljstvo trenutnom Gradskom upravom na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem za koje tvrde da su ih zanemarili, aludirajući pri tome i da Tomašević laže jer nije ispunio svoja predizborna obećanja, a što su ilustrirali kartonskom figurom Pinokija.

>> VIDEO: Pogledajte konferenciju za medije "Dubravi je dosta!"

 

Majcan: Njegov aktivizam je ništa u odnosu na ono na što je Dubrava spremna

Majcan je konferenciju otvorio zahvalivši novinarima na dolasku u Dubravu jer kaže "gradonačelnik ne zna gdje je Dubrava".

- Dosta je ovakve vlasti. Dosta je laži, neznanja i nepotizma od strane Možemo koje nas dovode do ruba. Danas nas je ovdje dvadesetak, ali za tjedan, dva tjedna i dalje bit će nas dvostruko, trostruko i višestruko više nego danas jer nam je dosta - naglasio je Majcan zaprijetivši i prosvjedom i svim zakonskim sredstvima kojima će se Dubrava boriti.

Gradonačelniku daju rok do kraja godine, dodao je, a onda su spremni i na veće akcije.

- 15 godina aktivizma njega i njegove sekte je ništa u odnosu na ono što je Dubrava spremna učiniti - poručio je.

Foto: Dario Topić/Večernji list

Kavur: Mi smo Hrvati i katolici, a oni udaraju ideološki, na obitelj

Nakon Majcana, okupljenima se obratio i dopredsjednik VGČ Alin Kavur

- Okupili smo se iz jednog jedinog razloga, a to je zato što su Možemo i Zagreb je naš nesposoban voditi grad, ali udaraju jako ideološki, na obitelj. Prvo su ukinuli mjeru roditelj odgojitelj, zatim su im zasmetale naše svete hrvatske zastave pa su na Aveniji grada Vukovara i Slavonskoj aveniji uklonili na stotine zastava dok su paralelno bojali Zagreb zastavama duginih boja - rekao je Kavur dodavši da nema ništa protiv toga jer da su za razliku od gradonačelnika oni za ljubav i za toleranciju.

Problematizirao je i rodnu ideologiju kazavši kako udruge ulaze u vrtiće i uče djecu da mogu biti i muško i žensko.

- Mi ovdje u Dubravi smo Hrvati, katolici, očevi i majke. Naši roditelji su otac i majka, a ne roditelj 1 i roditelj 2. Naša dječica su dječaci i djevojčice, a ne spol X i nešto ono - dodao je.

Foto: Dario Topić/Večernji list

Božić: Nećemo dopustiti prenamjenu MO u dječje vrtiće

Nastavno na Kavura obratila se i članica VGČ Mira Božić koja je kako kaže provela 48 godina u sustavu predškolskog odgoja i obrazovanja, stoga je govorila o problemima smještaja djece u dječje vrtiće.

- Nećemo dopustiti da se Mjesni odbori u Trnavi i Novom Retkovcu prenamijene u dječje vrtiće. U dobroj vjeri smo na jednoj koordinaciji ponudili i svoje rješenje koje bi bilo povoljnije, ali su nas odbili - rekla je Božić dodavši kako je potrebno iznajmiti prostor praznog doma zdravlja i smjestiti vrtić, a u Retkovcu također predlaže najam prostora kojeg inače koriste izvođače.

Predložila je i gradonačelniku da umjesto svojih suradnika koji "nemaju pojma" pitaju struku. Nakon Božić govorio je Ivan Totić (DP), također član VGČ. 

Foto: Dario Topić/Večernji list

Totić: Ostat ćemo bez zadnje zelene površine ako se nešto ne poduzme

Upozorio je da je gradska vlast spremna odustati od zadnje zelene površine u mjesnom odboru ''30. svibnja 1990'' u kojem živi  sedam tisuća stanovnika i gdje su odrasla četiri hrvatska olimpijca.

Radi se o dječjem parku i nogometnom igralištu koji su nekad pripadali mjesnom odboru, ali su sporne parcele privatizirane, odnosno vraćene su prethodnim vlasnicima.

- Postoji snimka iz zagrebačke Skupštine u kojoj, tada kandidat za gradonačelnika, Tomislav Tomašević proziva tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića za nečinjenje. Nakon izbora priča se promijenila, sve ono što je govorio kao kandidat više ne čini. Sadašnja situacija u mjesnom odboru je takva da će građani mjesnog odbora 30. svibanj ostati bez zadnjeg igrališta, zadnjeg parka i zadnjih zelenih površina. Ja ću završiti porukom gradonačelniku – da je ostalo još malo vremena, da su vlasnici parcela strpljivi i racionalni i pozivam ga da se takva situacija promjeni. Ako se ne promjeni, Dubrava će biti primorana poduzeti daljnje aktivnosti - kazao je Totić.

Foto: Dario Topić/Večernji list

Horvatić: Vlast u Zagrebu se ponaša protuustavno

Da se vlast u Zagrebu ponaša protuustavno smatra vijećnik VGČ Nikola Horvatić.

- Gospodin Tomašević podriva ustav i ustavni poredak Republike Hrvatske jer izbacuje iz stranke, prostorija mjesnih odbora i time onemogućava normalni rad stranaka. Strankama je onemogućen rad jer im se onemogućava prostor za rad gdje se održavaju sastanci, presice i za druge aktivnosti. Jednom riječju – skandalozno i nedopustivo, to je opstrukcija rada stranaka - zaključio je.

Svi prisutni zaključili su kako Tomašević ima vremena do kraja godine da riješi probleme, inače najavljuju prosvjede i akcije tisuća građana jer poručuju da je i Dubrava dio Zagreba i da ne žele da ih se ignorira. Svoje sljedeće akcije najavljuju već za sljedeći vikend.

Na kraju konferencije Alin Kavur pred okupljenima je bacio kartonski lik Pinokija koji simbolizira Tomaševićeva neispunjena obećanja, uz pjesmu Prljavog kazališta Radio Dubrava.

Komentara 36

Avatar Dars
Dars
15:23 05.11.2022.

Možemose smeta naziv mjesne četvrti Ante Starčević...toliko o njima.

AN
AntePortas9
14:31 05.11.2022.

Da je on barem Pinochio. On je 0.

Avatar Tombstone
Tombstone
15:58 05.11.2022.

Dakle ostal bu zapamcen kao Tomislav Vreco Pinocchio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije